Index Vakbarát Hírportál

Közpénzen nem finanszírozható az ETO

2015. március 16., hétfő 18:35 | aznap frissítve

Hétfőn tárgyalt egymással Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, melynek témája a Győri ETO NB I.-es futballklub jövője volt. A felek abban egyetértettek, hogy közpénzt nem költhetnek az első osztályú labdarúgócsapat működtetésére, de a város célja egyértelműen a klub megmentése, írta a kisalfold.hu.

Borkai elmondta, hogy a miniszterelnök arra kérte, tegyen meg mindent a klub megmentéséért. Az önkormányzat abban tud segíteni, hogy erkölcsileg támogatja a klubot, amely segíthet tőkeerős szponzorok megjelenésében, amelyek finanszírozni tudják a jövőben az egyesületet.

Borkai bízik abban, hogy az Audi visszalépése sem riasztja el a szponzorokat, ugyanakkor elismerte, hogy a klubnak jelentős tartozása van, és egy esetleges új szponzor ezeket szintén megörökölné.

Az önkormányzat a létesítmények fenntartásában tud vállalni nagyobb szerepet. Azért, mert az állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank jelzálogjoga van bejegyezve az ingatlanokra, amelyeket ha úgy alakulna, az államtól az önkormányzat esetleg megkaphatna cserébe, hogy vállalja a fenntartásukat.

Az ETO beadta a következő bajnoki évre a licenckérelmet az MLSZ-nél, Tarsoly nyugtatgatta a vasárnapi edzés előtt a játékosokat, mondván: 120 nap van a konszolidációra. A Questor-vezér előbb lemondott győri díszpolgári címéről, hétfőn pedig a Magyar Labdarúgó Szövetségben betöltött pozíciójától is megvált.

A Győri ETO futballcsapata még a múlt héten jelentette be, csődvédelmet kér, miután a klubot birtokló Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége ezt már a múlt hétfőn megtette. A botrány hatására az Audi elállt a további szponzorációtól.

Rovatok