Index Vakbarát Hírportál

Wenger nem ilyen visszatérésről álmodott

2015. március 17., kedd 13:24

Arséne Wenger kedden visszatér Monacóba, ahol az első bajnoki címét és kupáját nyerte edzőként, de ez a visszatérés aligha lesz boldog, hiszen az Arsenal 3-1-es hátrányban érkezik a BL-visszavágóra.

Ez azt jelenti, hogy a továbbjutáshoz legalább három gólt kellene lőniük. A Monaco utoljára augusztus közepén, a Bordeaux elleni idegenbeli bajnokin kapott ennyit, otthon viszont rettenetesen rég, 2011 őszén, amikor még a másodosztályban játszottak.

Az Arsenal jobban áll a három gól szerzésével, szombaton is ennyit lőttek a West Hamnek otthon, de január végén a Brighton & Hove Albion ellen is megvolt idegenben az FA-kupában, de a BL-ben is lőttek legalább ennyit, amikor Törökországban 4-1-re verték a Galatasarayt decemberben.

A Monaco viszont nagyon kényelmes helyzetben lesz, hiszen akár két gólt is kaphatnak, de úgy is ott lesznek a negyeddöntőben, ráérnek tehát a kontrákkal veszélyt teremteni a mindenképpen támadójátékra építő angolokkal szemben.

A Leverkusen-Atlético Madrid első meccse hatalmas taktikai csatát hozott, amin Hakan Calhanoglu csodás góljával jutott előnyhöz a Bundesliga-negyedik csapat. Madridban is hasonlóan küzdős meccsre lehet számítani, bár rossz előjel lehet az Atlético számára, hogy a leverkuseni találkozó óta csak döntetlenre voltak képesek. Ezzel szemben a Leverkusen szárnyal, négy győzelmük van, egyik meccsen sem kaptak gólt, ráadásul mindegyiken eggyel több gólt lőttek, mint az előzőn.

A németek viszont soha nem jutottak még tovább a nyolcaddöntőn a BL-ben (2002-ben, amikor döntőig mentek, még nem volt nyolcaddöntő), sőt, az elmúlt tíz évben mindháromszor igen komoly különbséggel estek ki a legjobb 16 között: tavaly a PSG verte őket 6-1-re, 2012-ben a Barcelona 10-2-re, 2005-ben pedig a Liverpool 6-2-re. Hasonlóhoz most egy szinte történelmi vereség kéne az Atléti ellen, de alighanem egy kisebb, de kiesést jelentő vereségtől sem lennének boldogabbak.

A Madridból hiányozni fog Diego Godín és Tiago eltiltás miatt, míg a vendégeknél csak Lars Bender esetleges hiánya okozhat gondot. Az Atlético a szezonban csak két csapattól (Villarreal és Barcelona) kapott ki otthon, de a 21 hazai meccsből csak hatszor volt olyan végeredmény, ami este ne jelentene legalább hosszabbítást. A Leverkusen idegenbeli formája viszont nem tökéletes, de egyetlen gól is elég lehet nekik a történelmi továbbjutáshoz.

Mindkét mai meccsről élőben tudósítunk este.

20.45 Monaco-Arsenal 3-1

20.45 Atlético Madrid-Bayer Leverkusen 0-1

Rovatok