Index Vakbarát Hírportál

Klopp: Nincs nagyobb kihívás, mint egy olasz csapat, aminek elég a döntetlen

2015. március 18., szerda 14:16 | aznap frissítve

Jürgen Klopp tökéletesen összefoglalta a Borussia Dortmund gondját a BL-nyolcaddöntő szerdai visszavágója előtt:

A futball legnagyobb kihívásával állunk szemben: egy olasz csapat ellen kell játszanunk, aminek a döntetlen is elég.

Annyira azért nincsenek kilátástalan helyzetben, hiszen egy 1-0-s győzelem már a továbbjutást jelentené nekik a torinói 2-1-es vereség után. A Juventus viszont teljes erővel rápihenhetett a bajnokságra a hétvégén is, Paul Pogba és Patrice Evra egyáltalán nem játszottak, de Arturo Vidal és Álvaro Morata sem játszotta túl magát a Palermo ellen.

Massimo Allegrinek ez jól is jött, mert Andrea Pirlo, Kwadwo Asamoah, Martin Caceres, Paolo De Ceglie, Romulo és Stefano Sturaro is sérültek, igaz, még nélkülük is elég erős csapat. Sérültből a Dortmundnál is van elég: Kevin Grosskreutz és Lukasz Piszczek biztosan nem játszhatnak, de Matthias Ginter és Nuri Sahin játéka is kérdéses.

A legnagyobb kérdés Andrea Barzagli visszatérésével az lesz, hogy három vagy négy védővel indul-e a Juventus. A Marco Reus, Ciro Immobile, Pierre-Emerick Aubameyang, Henrih Mhitarjan támadósor miatt gondban lehetnek, bárhogy is döntenek.

Barcelonában a Manchester City önmagáért és az angol fociért is küzd. Manuel Pellegrini csapata már a csoportkörből is alig jutott tovább, ami után egyből megkapták a tavaszra elképesztő formát elkapó Barcelonát. Ráadásul utolsó angol csapatként játszanak a BL-ben, a többiek már mind elhullottak, a továbbjutást pedig csak idegenben fordítva tudnák megszerezni.

Ehhez három, egyaránt nehéz dolgot kell véghez vinniük:

Ez még úgy is szinte lehetetlen feladat, hogy a Barcelonában vélhetően pihentetni fogják Sergio Busquetset a vasárnapi El Clásico előtt.

A Bajnokok Ligája utolsó két elődöntőjéről élő tudosítással jelentkezünk.

20.45 Borussia Dortmund–Juventus (1-2)

20.45 Barcelona–Manchester City (2-1)

Rovatok