Index Vakbarát Hírportál

Még Baggiónak is fájtak ezek a tizenegyesek

2015. március 18., szerda 09:04

A lehető leghosszabbra nyúlt a keddi Atlético Madrid-Bayer Leverkusen BL-nyolcaddöntő, hiszen ötkörnyi büntetővel dőlt csak el a párharc. A csapatok pedig, annak ellenére, hogy láthatóan nem hajtották túl magukat a hosszabbításban, tehát számoltak a tizenegyesek lehetőségével, elég felkészületlenül lőtték azokat.

Rögtön az első páros, Raúl García és Hakan Calhanoglu csúcsra vitte a pocsék végrehajtást. A spanyol fogta, és méterekkel fölé vágta, a török pedig úgy számolt, hogy ha laposan, középre gurítja, akkor már nem lesz ott a kapus, de Jan Oblak a helyén maradt, és könnyedén hárított kézzel.

A következő három lövés (Antoine Griezmann, Simon Rolfes és Mario Suárez) bement, Ömer Toprak viszont talán még fokozta is az első két rontó teljesítményét: úgy vágta fölé a megtorpanása után, hogy még Roberto Baggio is a fejét csóválta valószínűleg.

Atlético-Leverkusen tizenegyesek

A két török után még a spanyol Koke, majd az utolsó körben a vendégektől Stefan Kiessling rontott, így az Atlético ment tovább a kevésbé rossz büntetőivel. Mindezt úgy, hogy a spanyolok elbukták a legutóbbi három büntetőpárbajukat, a Leverkusen viszont megnyerte az eddigi egyetlenjét, még 1988-ban, az UEFA-kupa döntőjében.

Az Atlético-edző Diego Simeone persze imádta az egészet, úgy ahogy van, szerinte csodás volt a meccs, libabőrös lett a végére és érzi, hogy nemcsak bejutottak, de valóban helyük is van Európa 8 legjobb csapata között.

A párharc Leverkusenben és Madridban is 1-0-s végeredményt hozott a rendes játékidőben, az Atlético Madrid végül 3-2-re nyert és jutott tovább a büntetőkkel.

Rovatok