Index Vakbarát Hírportál

Mi lenne az angolokkal karácsonyi futball nélkül?

2015. március 19., csütörtök 12:28

Bármikor is lesz a 2022-es katari futball-világbajnokság, az angolok a jelek szerint nem hajlandók lemondani arról, hogy karácsonykor is legyen Premier League-meccs. 

A boxing dayes futball már ősrégi hagyomány az angol futballban, ezt akarja minden áron megvédeni a FIFA végrehajtó bizottságnak brit tagja, Jim Boyce, és biztos benne, hogy sikerrel jár. A brit futballvezető szerint az UEFA által kezdeményezett december 23-ai döntő azért sem kivitelezhető, mert az emberek nem érnének haza időben karácsonyra. 

Michel Platini az angolok elégedetlenkedésére azzal reagált, hogy nem csupán a Premier League létezik a világon, a többi bajnokságra is gondolni kell. 

A FIFA és Blatter korábban kijelentette, december 18-án be kell fejezni a világbajnokságot, ez a nap egyébként nemzeti ünnep Katarban.

A legvalószínűbb forgatkönyvnek egyébként az tűnik, hogy november 20-án indul majd a vb, és december 18-án rendezik a döntőt, így a megszokottnál egy héttel lenne rövidebb a torna. 

Sepp Blatter közben azt is eldöntötte, hogy nem hajlandó nyilvánosan vitázni kihívóival a FIFA elnökválasztás előtt, pedig az angolok futballszövetsége még a Wembleyt is felajánlotta helyszínként.

Rovatok