Index Vakbarát Hírportál

Kiderült végre, mikor lesz a 2022-es vb-döntő

2015. március 19., csütörtök 19:30

December 18-án lesz a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság döntője, a lerövidített torna 28 napig tart majd. Két napot nyertek összesen, de azt még nem lehet tudni, melyik szakaszban vágtak a programon. Alighanem a pihenőnapokat kurtították meg a végén.

Mivel a helyszínek közel lesznek egymáshoz, a szurkolók akár át is mehetnek az egyik meccsről a másikra, bér a dugó miatt két egymást követőre nem valószínű, hogy átérnek. De például a 15 órakor kezdődő után a 21 órást simán össze lehet hozni. Ilyenre régebben nem igen volt példa.

A nemzetközi szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága minderről csütörtökön, a zürichi ülésén döntött, és bár hivatalosan még nem jelentették be, az információt megerősítette Walter De Gregorio, a FIFA médiaigazgatója. 

A FIFA munkacsoportja februárban azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy november 26-án kezdődjön és december 23-án érjen véget a vb. Erre Joseph Blatter FIFA-elnök közölte: azt szeretné, ha december 18-áig befejeződne a torna.

Nyáron nem lehet meccseket rendezni az 50 fokos melegben, a februári időpont a téli olimpiával ütközött volna.

Az angolok ahhoz ragaszkodnak, hogy Karácsony másnapján bajnoki meccsek legyenek, így akár még az ő szempontjaikat is sikerült teljesíteni. Mert egy héttel a vb után lehet meccseket játszani.

December 18. Katarban nemzeti ünnep.

A Bajnokok Ligáját abban az évben biztosan át kell szervezni, és a bajnokságokat is, hiszen november elseje után valószínűleg már játszanak bajnokikat.

Rovatok