Index Vakbarát Hírportál

A Hertha emberelőnyben hajrázta le a Hamburgot

2015. március 20., péntek 22:22

Magyar rangadót tartottak péntek este a Bundesligában, hiszen Dárdai Pál Hertha Berlinje ment idegenbe a Hamburger SV-hez, Stieber Zoltán csapatához. A meccs mindkét csapat szempontjából nagyon fontos volt, hiszen a mérkőzés előtt egy pont különbséggel a 14. és a 15. helyen álltak egymás mögött.

Leginkább az látszott mindkét csapaton, hogy a vereséget szeretnék elkerülni, ennek ellenére azért a Hamburg mindkét félidő elejét rendesen megnyomta, igaz, siker nélkül.

A mérkőzés első lehetősége Stieber nevéhez kötődött: a válogatott középpályás távoli lövéssel próbálkozott, ami felpattant egy berlini védőn, de mivel Thomas Kraft csak mozdult, nem vetődött a lövésre, így még pont ki tudta tolni a felső léc alá csapódó labdát. A félidő végén aztán a Hertha villant, illetve villanhatott volna, de hiába gyakoroltatta velük halálra a héten Dárdai a kontrákat, négy támadó sem tudott mit kezdeni két védővel, így elment a lehetőség.

A második félidőben berlini oldalról Kalou-fejes, a hazaiktól pedig egy Olic-lövés okozhatott némi aggodalmat egészen addig, míg Cleber Reis a 81. percben össze nem szedte második sárgáját, emberelőnyhöz juttatva Dárdai Pál csapatát.

Három perc sem telt el, a Hertha el is döntötte a mérkőzést: Marvin Plattenhard csavarta messziről Sebastian Langkamp fejére a labdát egy szabadrúgásból, a német védő pedig védhetetlenül csúsztatott a kapuba.

Hamburg-Hertha 0-1

Az utolsó 10 percben a HSV hiába próbálkozott bármivel, a Hertha remekül védekezett, illetve tartotta a labdát, és megnyerte a mérkőzést. A győzelemmel a Berlin a 13. helyre jött fel és 6 ponttal előzi már a kiesési osztályozó helyen álló Paderbornt. A Hamburg továbbra is 15.

Rovatok