Index Vakbarát Hírportál

Real-Atletico és Porto-Bayern a BL-ben

2015. március 20., péntek 12:03 | kilenc éve frissítve

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) svájci székházában, Nyonban pénteken délben kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőit. 

A PSG,  a Barcelona, a Real Madrid, az Atletico Madrid, a Bayern München, a Porto, a Monaco, a Juventus jutott el idáig. Vagyis három spanyol, két francia, egy német, portugál és egy olasz került a legjobb nyolc közé. Kiemelés ebben a szakaszban már nincs, bárki összekerülhet bárkivel, nemzettől függetlenül.

A június hatodiki berlini BL-döntő nagykövete, a 97-es fináléban duplázó Karl-Heinz Riedle párosította össze a csapatokat.

A korábbi csatár elsőként a PSG-t húzta ki, és a Barcelonát rendelte mellé. A csoportban már találkoztak, Párizsban a hazaiak 3-2-re nyertek, a visszavágón a Barcelona volt a jobb 3-1-gyel. 2013-ban a sorozat ugyanezen szakaszában csaptak össze, akkor két döntetlennel (1-1 és 2-2), idegenben lőtt gólokkal a Barcelona került tovább.

Az első meccsen Ibrahimovic nem játszhat Londonban kapott piros lapja miatt.

"Nagy és tiszteletre méltó klubról van szó, de le tudjuk győzni. Amit a csoportkörben mutattunk, nem lesz elég ellenük. A Chelsea ellen megmutattuk, mindenre képesek vagyunk, és ugyan apróságon fog múlni a siker, reméljük, mi megyünk tovább" - magyarázta a PSG igazgatója.

Kiemelte még Benoit Rousseau, hogy négy sorozatban állnak még, szeretnének minél tovább jutni, és a bajnoki címet is elérni.

Az Atletico Madrid a Realt kapta, vagyis megismétlődik a tavalyi döntő, amelyiken a Real a hosszabbításban 4-1-re győzött. Ramos a 93. percben egyenlített ki bombafejessel, az Atletico története legnagyobb sikerétől ennyi választotta el.

Emilio Butragueno sportigazgató így értékelte az esélyeket.

"Jó néhányszor játszottunk már, pontosan tudjuk, nagyon nehéz és kiegyenlített párharc lesz. Minden egyes perc nagyon fontos lesz, a legjobbunkat kell nyújtani végig. Meglepetést nem fognak okozni nekünk, olyannyira jól ismerjük egymást. Jók védekezésben, egységesek, és a pontrúgásoknál kifejezetten veszélyesek. A sok sérültünk pótlását meg kell oldalni, a forma is fontos lesz, de jók az esélyeink. Messze van még április, addig még javulni fogunk."

Az Atletico februárban 4-0-ra verte a Realt a bajnokságban, ezzel történelmi vereséget mért rá. Carlo Ancelotti bajnokin négy kísérletből egyszer sem tudta megverni Diego Simeonét. 

A Porto a Bayern Münchennel találkozik: a 87-es BL-döntőben a portugálok nyertek Madjer sarkazásával és Juary góljával 2-1-re.

Pep Guardiola arra hívta fel a figyelmet, hogy a Sahtar után a H-csoport másik továbbjutójával is összemérhetik tudásukat. "Fizikailag erős csapat, jó támadókkal, egy hangulatos és szép stadionban, kiváló atmoszféra vár ránk. De könnyű itt már egyébként sincs."

A Juventus a Monacót csípte el, az 1998-as sorozatban játszottak egymással utoljára. Mindkétszer a pályaválasztó nyert - Torinóban 4-1 lett, a visszavágón 2-3 -, így a döntőbe a Juventus került. A Juventusnak minden esélye megvan, hogy kilenc év után újra elődöntős legyen, még akkor is, ha Paul Pogba két hónapra kidőlt.

A dátumok:

Április 14: Atletico-Real és Juventus-Monaco
április 15: PSG-Barcelona és Porto-Bayern
április 21: Barcelona-PSG és Bayern-Porto
április 22: Real-Atletico és Monaco-Juventus

Az Európa Ligában továbbra sem találkozhat orosz és ukrán rivális egymással a háború miatt. A címvédő Sevilla a Zenitet kapta.

A Bruges a Dnyiprót kapta, a Dinamo Kijev a Fiorentinát, a Wolfsburg a Napolit.

Rovatok