Index Vakbarát Hírportál

Felőrölte a Barcelona a Realt: 2-1

2015. március 22., vasárnap 23:18

Döbbenetes iram és technika az El Clasicón (2-1), 11 sárgát is kiosztott a játékvezető, de ez egy igazi futballélmény volt. A Barcelona túlélte a Real nyomását, aztán megkegyelmezett neki és csak eggyel verte.

Miután a Real Madrid hullámvölgybe került március elején - nem tudta verni hazai pályán a Villarrealt (1-1) és kikapott Bilbaóban (0-1) -, a Barcelona ezt kihasználta, és pontelőnyben várhatta az El Clasicót a spanyol futballbajnokságban.

Könnyen bemelegedtek a csapatok, Suarez passza után Iniesta futott el a bal oldalon a 3. percben az alapvonalig, a visszapasszolt labdája pontatlan volt. Utána is olyan tempó volt, hogy alig lehetett követni az eseményeket.

Az volt az érzésünk, azért nincs taktika, mert nincs idő rá, olyan gyorsan követik egymást az események.

Cristiano Ronaldo - Benzema csodás pörgetése után – két méterről lőhetett, Bravo kapus helyett a felső léc hárított a 12. percben. Az egész helyzet onnan indult ki, hogy Marcelo előretört, és meglepte a hazai védelmet.

Így lett 2-1

Hét perc múlva aztán váratlanul megszerezte a vezetést a Barcelona. Messi végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, az előrelopakodó Mathieu el tudott szakadni Ramostól, és hét méterről a bal alsóba fejelte a labdát. Ramos két méterre volt tőle, mintha nem vette volna komolyan, hogy a Barca színeiben az első bajnoki gólját szerző franciára figyeljen.

Félóra telt el, amikor a Barcelona egy szöglet után belőhette volna a második gólt. Suarez lábáról lecsúszott a lövés, ám ezután kihagyhatatlannak látszó ziccerben találta meg a labda Neymart, aki négy méterről térddel továbbította a kapu irányába, de Casillas könnyedén fogta meg, mintha feladta volna neki.

A Real kapusa 30 perc 30 másodpercnél vette a kezébe a labdát, 21 másodperc múlva a Barcelona kapujában volt. Nem könnyű rekonstruálni, ki és mikor ért hozzá, a legfontosabb, hogy Modric remekül játszotta meg Benzemát, ő sarokkal az érkező Ronaldo elé varázsolta a labdát, aki pedig előre nyúlva elrúgta, mielőtt Mascherano becsúszva utolérte volna. A jobb sarokban landolt a labda, Bravo nem érhette el.

A gól hihetetlen lendületet adott az egyébként is komoly dinamikával játszó vendégcsapatnak. Bale gólját les miatt nem adta meg a játékvezető, mert a walesi szélső nem volt lesen, de a labdát megcsúsztató Ronaldo igen.

A portugálnak volt még egy óriási lövése 22 méterről, akkor Bravo ujjheggyel tolta ki a labdát a léc alól. A szöglet után Bale elé került a labda, rögtön ellőtte, de a kapu mellé.

A szünet jól jött a Barcának, de a Real egy szédületes támadást vitt végig Messi gyenge beívelése után.

Nem tudtak a hazaiak a labdához érni, Ronaldo Benzemát játszotta meg a tizenhatoson belül, a francia azonnal lőtt egy védő szorításában, de Bravo kitolta, majd Mathieu kibikázta.

Az 56. percben Dani Alves a felezővonaltól hajszálpontosan lőtte be a labdát a két középső védő: Pepe és Ramos közé, jobb ütemben nem is jöhetett volna Suareznek, pontosan akkorát tolt rajta, hogy rögtön helyzetben legyen, és okosan el is lőtte a hosszú, vagyis a jobb sarokba.

Neymar percei következtek, a saját térfeléről indult meg vagy öt ember között, amikor a tizenhatosig jutott, lőtt, de fölé. Ha passzol, Suarez ziccerbe kerülhetett volna. Ennél sokkal közelebb is járt a gólhoz, akkor Messi ugratta ki őt, de akkor sem talált kaput, lecsúszott a lábáról.

Messinek is volt egy nagy bombája, de centikkel mellé ment. Benzema válaszolt erre, akkor Bravo szedte ki a labdát a bal alsóból. A Realtól nagyjából ennyire futotta.

A hajrában a kinyíló Real miatt a Barcának voltak újabb nagy lehetőségei, de vagy Casillas védett, vagy Varane mentett, vagy rosszul passzoltak fontos helyzetben. 2-1 lett így a végeredmény.

A Barcelona előnye ezzel négy pont a Reallal szemben.

Primera División, 28. forduló:

FC Barcelona-Real Madrid 2-1 (1-1)

gól: Mathieu, Suárez illetve 

Rovatok