Index Vakbarát Hírportál

Nyeretlenül estünk ki az U17-es Eb-ről

2015. március 25., szerda 15:42

Egy döntetlennel és két vereséggel esett ki az U17-es futballválogatott az Európa-bajnoki selejtező elitköréből. A harmadik csoportmeccsünkön Boszniától szenvedtünk 2-1-es vereséget Felcsúton.

Nem kezdte rosszul a magyar válogatott a meccset. Előbb egy szép Tajti-szólót állÍtottak meg szabálytalanul a bosnyákok, majd a 14. percben Tömösvári Bálint fejesét nézte el a vendégek kapusa, de a kapufa mentett. Közben a csehek megszerezték a vezetést a másik meccsen, nekünk Herjeczki Kristóf nagy lövése, majd Dragóner Filip éppen csak lemaradó becsúszása révén sem sikerült.

De hiába támadtunk többet, kaput a bosnyákok találtak többet és a 37. percben, egy elképesztő védelmi hiba után a ők vezettek. Egy baloldali beadás teljesen üresen találta Demirovicsot, aki könnyen fejelt a kapuk jobb oldalába.

A második félidő elején kétszer is megúsztuk, hogy hamar eldőljön a meccs Bosznia javára. Bár többet birtokoltuk a labdát, a kapura gyakorlatilag veszélytelenek voltunk. Az 57. percben Bíró Bence rontotta el a legnagyobb lehetőségünket. Talán Belvon Attila szövetségi edző is úgy érezte, hogy minden remény elszállt, és másoknak is lehetőséget akart adni, mert előbb Tömösvárit, majd a Barcelonában futballozó Tajti Mátyást, vagyis a csapat két legjobbját is lekapta a pályáról.

Így is egyenlíteni tudtunk, Dragóner egy rosszul eltalált lövéssel szerezte meg a torna első magyar gólját. A 70. percben a meccs helyzete maradt ki, szerencsére a bosnyákok hagyták ki. Óriási elánnal, de rengeteg hibával rohamoztunk a vezető gólért, de hiába. Kovács Dávidnak volt egy kapufája, majd két nagy ziccer, de tíz méterről egyszer sem sikerült kaput találni. Aztán Musztedanagics egy pontos fejessel eldöntötte a meccset és a sorsunkat is.

A csoportból a csehek és nagy valószínűséggel a skótok jutottak tovább a bulgáriai Európa-bajnokságra, az egymás elleni meccsüket a csehek 1-0-ra nyerték meg.

"Dühös vagyok, és borzasztóan zavar, hogy nem tudtunk eredményesek lenni ezen a mérkőzésen - értékelt Belvon Attila szövetségi edző a lefújást követően. - A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, meg akartuk fordítani a mérkőzést, de nyilván az ellenfélnek is voltak lehetőségei. A lábakban volt, hogy esetleg más eredmény születik. A magyar labdarúgásnak minden apró sikerre szüksége van – nagyon sajnálom, hogy ezt nem tudtuk most megadni. Rosszul alakult a mérkőzés, de más csapatok is tudnak hátrányból fordítani, nekünk is ezt kellett volna tennünk, az egyenlítés sikerült, a győztes találatot azonban most nem tudtuk megszerezni. Több volt ebben a mérkőzésben, mezőnyben többször tudtuk uralni, kontrollálni a játékot, de a végén az i-re a pontot nem tudtuk feltenni."

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 1–1 (0-1)

Felcsút. Vezette: Izmailov (kazah)

Magyarország: Demjén – Virág, Patik, Tóth B., Nagy Zs. – Bodrogi (Vogyicska, 49.), Keményffy – Herjeczki, Tajti (Kovács D., 57.), Tömösvári (Bíró, 49.) – Dragóner Szövetségi edző: Belvon Attila

Bosznia: Markovics – Sztanics, Serbecsics, Gavrics, Bajics – Musztedanagics, Miletics – Suljics, Musztafics (Bojo, 78.), Demirovics – Mujagics (Delics, 67.)

G: Dragóner (65.), illetve Demirovics (37.), Musztedanagics (83.)

A csoport végeredménye: 1. Csehország 7 pont, 2. Skócia 4 pont (2-1), 3. Bosznia-Hercegovina 4 pont (4-5), 4. Magyarország 1 pont. Az Eb-re a csoportgyőztes és a nyolc csoport hét legjobb másodikja jut.

Rovatok