Index Vakbarát Hírportál

Már Cristiano Ronaldo gólöröme is fáj a spanyol ligának

2015. március 25., szerda 10:08

Van elég baja a Real Madridnak és Cristiano Ronaldónak is a hétvégi forduló után. Nem elég, hogy elbukták a Barcelona elleni rangadót, még a portugál futballista gólörömében is kivetnivalót találtak a liga vezetői.

A spanyol ligát vezető Javier Tebas szerint túlzóan provokatív volt C. Ronaldo egyszerűen csak nyugalomra intő gólöröme. „A játékosoknak óvatosnak kell lenniük a provokatív gesztusokkal, mert ezek erőszakos magatartást válthatnak ki a nézőkből. Szankcionálni kell az ilyeneket. Alaposan meg kell néznünk, pontosan mi is történt” - mondta Tebas.

Barca-Real 2-1

A spanyol futballban a Deportivo és az Atlético Madrid meccse előtt történt szurkolói haláleset óta érzékenyen kezelnek minden, főleg nézőtéri megnyilvánulással kapcsolatos dolgot. Nem elég, hogy a honi futball dicsőségét az utóbbi időben kiderült bundázás, és több játékossal kapcsolatos adócsalás is megtépázta, a szurkolói viselkedés is komoly gondot okoz.

A sportvezetők ezért is igyekeznek minden provokációtól megtisztítani a spanyol labdarúgást. Kérdés persze az is, milyen lépéseket tesznek a hazai drukkerek ellen, akik Cristiano Ronaldo minden labdaérintését hatalmas füttyszóval kísérték. Bizonyos, hogy a portugálból is ezért szakadt ki a most kritizált gólöröm.

Rovatok