Index Vakbarát Hírportál

Rettenetes csatárgondban a spanyolok

2015. március 25., szerda 10:20

Hiába hívta be az ukránok elleni Eb-selejtező előtt a keretbe Diego Costát Vicente del Bosque, a spanyol kapitány, a Premier League-ben 19 góllal álló támadó combhúzódása miatt ismét nem játszhat a válogatottban. Ezzel a braziloktól honosított támadó a bemutatkozása óta (a pénteki mérkőzéssel együtt) 13 meccsből csak 7-en szerepelt a válogatottban, és csak egy gólnál jár.

De Costa mellett a többi csatárral is gondja van a spanyoloknak: jelenleg csak két újonc – a málagás Juanmi Jiménez és a sevillás Vitolo Machín –, illetve a Juventusban idén már hét bajnoki gólt szerző, de a válogatottban egyelőre eredménytelen Álvaro Morata van csak ott mint támadó.

Szerencséjükre a középpálya erősebb, David Silva 22, Pedro Rodríguez 16, Cesc Fábregas 13, Andrés Iniesta pedig 12 gólt lőtt már a válogatottban, de ott lesz a 11 gólos Santi Cazorla is.

Pedig papíron nem ennyire rossz a csatárhelyzet a spanyoloknál. Az angol góllövőlistát vezető Diego Costa mellett ugyanis a másik három európai topligában is remek támadóik vannak, de jelenleg mind sérült: a Bundesligában 8 gólt szerző Juselu (Hannover), a Serie A-ban 9 gólos José Callejón (Napoli), és a Primera Divisiónban már 15 gólos Alberto Bueno (Rayo Vallecano) sem lehet ott a csapatban, de a Valencia fiatal támadója, a válogatottban 5 meccsen 3 gólt szerző Paco Alcácer sem.

A spanyoloknak az ukránok elleni hazai meccsen mindenképpen nyerniük kellene, mert négy mérkőzés után kilenc ponttal csak a második helyen állnak Szlovákia mögött, de Ukrajna is három győzelmet szerzett eddig, velük tehát nagy harcban lehetnek azért, hogy elkerüljék a pótselejtezőt.

Rovatok