Index Vakbarát Hírportál

Győr kifúrná az ETO-ból Tarsolyt

2015. március 26., csütörtök 11:53

Továbbra is bizonytalan a Győri ETO FC jövője a Quaestor-botrány miatt, és hiába segítene az önkormányzat a csapat megmentésében, egyelőre rengeteg akadály áll előttük. Még úgy is, hogy az MLSZ-szel együtt keresik a megoldást, hogyan tudnák továbbvinni a klub licencét, írja a Kisalföld.hu, ami azt is felveti, hogy a városvezetés Tarsoly Csaba nélkül képzeli el a folytatást.

A lapnak nyilatkozó Borkai Zsolt szerint akkor is gond lenne a klub licencével, ha Tarsoly Csaba, a Quaestor elnök-vezérigazgatója nem ragaszkodna az ETO-hoz, mert a licencjog a kft.-nél van, Borkai szerint pedig nem valószínű, hogy bárki megvenné a kft.-t addig, amíg nem lehet tudni, mennyi pénz kell majd klub megfelelő üzemeltetéséhez.

Ha sikerülne az önkormányzatnak megszereznie a licencjogot, az ETO a 2015-16-os bajnokságban is jó eséllyel maradhatna az NB I.-ben, de legrosszabb esetben is az NB II.-ben folytathatná.

Borkai azt is elmondta, hogy több szponzor is érdeklődött már az ETO első csapatának finanszírozásáról, de egyelőre mindenki nagyon óvatos. Ők a városnál viszont azt szeretnék a leendő új tulajdonosnál elérni, hogy a győri fiatalokból építsenek majd egy erős csapatot.

Lemondot az ETO ügyvezető igazgatója

Lemondott a Győri ETO FC Kft-ben betöltött ügyvezető igazgatói posztjáról dr. Ökrös András, aki mindezt már nemcsak a tulajdonosok, hanem a Magyar Labdarúgó Szövetség felé is jelezte, közölte honlapján a klub. A sportvezető így a jogszabályok szerint maximum 60 napig irányíthatja még az egyesületet - amennyiben a tulajdonos nem nevez ki más ügyvezető igazgatót a klub élére.

Rovatok