Index Vakbarát Hírportál

Orbán: Normális körülmények között szükségtelenek lennének a fociakadémiák

2015. március 26., csütörtök 15:17

A labdarúgó-akadémiák révén elkezdődött a magyar felnőtt futballnál jobb színvonalú utánpótlás-nevelés és jó esély kínálkozik a világ élvonalához való felzárkózásra, idézi az MTI Orbán Viktort, aki a 2015-ös Puskás Suzuki Kupa csütörtöki sajtótájékoztatóján méltatta a magyar utánpótlásfutballt egy nappal azután, hogy az U17-es válogatott egyetlen gólt szerezve kiesett az idei korosztályos Eb selejtezőcsoportjában.

A Duna Worldön keressék

A Puskás Suzuki Kupa mérkőzéseiről az MTVA összefoglalókkal jelentkezik, de a húsvét hétfői döntőt élőben közvetítik majd. A tornán idén először minden eseménynek a Puskás Akadémia ad otthont.

A miniszterelnök, egyben a Puskás Akadémia alapítója elmondta, hogy az utánpótlás labdarúgótorna megrendezése a teljes magyar futballnak szól és az eseményen minden a magyar futball felemelkedését segíti elő, továbbá reméli, a jövőben több hasonló rendezvény lesz Magyarországon utánpótlás és felnőtt vonalon is, mert akkor előbb emelkedhet fel a magyar futball.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a felcsúti labdarúgó akadémia megalapításakor látszott, hogy a szétesett magyar futballt hagyományos egyesületekkel nehéz felzárkóztatni, inkább szigetek kellenek, ahol az utánpótlás-nevelésen keresztül a felzárkózás felgyorsítható. Hozzátette, ezért alakult Felcsúton akadémia az országban az MTK után másodikként.

A kormányfő közölte: a Puskás Akadémia és általában az akadémiák létezése normális körülmények között szükségtelen lenne, ám a magyar futball

kisodródott és nem tudta tartani a lépést a világ élvonalával.

Szerinte rendes viszonyok közepette a nagy futballklubok kitermelnék a játékosokat és „visszavinnék a magyar futballt a helyére”.

A csoportbeosztás és a program

A csoport: Puskás Akadémia Feyenoord (holland) Real Madrid (spanyol)

B csoport: Budapest Honvéd Hagi Akadémia (román) Panathinaikosz (görög)

A torna programja:

április 3., péntek: Puskás Akadémia-Feyenoord 11.00 Budapest Honvéd-Hagi Akadémia 13.30

április 4., szombat: Puskás Akadémia-Real Madrid 11.00 Budapest Honvéd- Panathinaikosz 13.30

április 5., vasárnap: Feyenoord-Real Madrid 11.00 Hagi Akadémia-Panathinaikosz 13.30

április 6., hétfő: az 5. helyért: 12.00 a 3. helyért: 14.00 döntő: 16.30 óra

Rovatok