Index Vakbarát Hírportál

Storck sem rázta fel a magyar focit

2015. március 26., csütörtök 16:40

Egy héten belül a másodszor játszottak Skócia ellen utánpótláscsapataink, ugyanis a múlt vasárnapi, U17-es Eb-selejtező (0-0) után csütörtök délután az U21-esek léptek pályára barátságos meccsen Tatabányán. Az U21-es válogatott, amelyet az MLSZ nemrég kinevezett német sportigazgatója, Benrd Storck irányít, csak ősszel kezdi meg szerepését az Eb-selejtező csoportjában, addig külön készül az 1994-es és az U20-as világbajnokság előtt álló 1995-ös születésű korosztály, Tatabányán az előbbiek léptek pályára, írja az MLSZ.hu.

A mérkőzés első félideje mindkét oldalon a szervezett védekezésről szólt, leginkább csak pontrúgásból sikerült veszélyes helyzetet teremtenie a csapatoknak. Storck a szünetben négyet is cserélt, ez segített is abban, hogy a magyar csapat kezdje jobban a második félidőt, a 62. percben pedig már a vezetést is megszerezték: egy pontrúgás után a skótoknak gondja akadt a felszabadítással, amit az éppen becserélt Szenes Bence használt ki, 15 méterről a bal alsó sarokba lőve.

Hiába jött több magyar helyzet is a gól után, a hajrát egyértelműen a vendégek bírták jobban. A 85. percben Lawrence Shankland egy beadás után közelről fejelve előbb kiegyenlített, majd a 91. percben szintén közelről, de lábbal volt eredményes, megfordítva a mérkőzést.

Magyarország-Skócia 1-2 (0-0)

Magyarország: Nagy Gergely (Dániel Csaba, 76.) - Eperjesi Gábor (Angyal Zsolt, 69.), Baki Ákos (Csató Martin, 69.), Szilvási Péter, Hangya Szilveszter (Jagodics Bence, 46.) - Kocsis Gergő, Márkvárt Dávid (Molnár Gábor, 46.), Lőrinczy Attila (Szenes Bence, 60.) - Bese Barnabás (Pesti Dávid, 46.), Novák Csanád (Ádám Martin, 46.), Sós Bence (Prosser Dániel, 60.) 

Rovatok