Index Vakbarát Hírportál

1 passz: Benny Hill ihlette a világ legkorszerűbb futballtámadását

2015. március 28., szombat 19:36 | kilenc éve frissítve

A világ legegyszerűbb futballtámadását vezette a lett futballválogatott a csehek ellen a szombati, prágai Eb-selejtezőn. A hazaiak rúghattak szabadrúgást, ami valamilyen figura akart lenni, vagy csak lövőre akarták visszatenni középre, de már az első passz rövid lett, majd a másodikból sikerült is eladni a labdát.

Az egyik kitörő lett azonnal indította Alekszej Visznakovszt, aki végignyargalt a fél pályán, majd higgadtan a bal sarokba gurított.

Czech Republic vs Latvia 0-1 Aleksei Visnakovs

A meccs végeredménye 1-1 lett. 

Wales Izraelben játszott, és nyert 3-0-ra, Gareth Bale kettőt lőtt, az elsőt szép szabadrúgásból. Védhetetlen volt, pedig az egyik védő remekül ráérzett, hová megy a labda.


A horvátok otthon játszottak Norvégiával, a vendégeknél kezdett a Real Madrid tizenhat éves tehetsége, Martin Ödegaard. De ez a meccs nem róla, és nem is a norvégokról szólt. A horvátok végig uralták a játékot, Brozovic a 30. percben meg is szerezte a vezetést. Az első félidőben nem volt valami egetverő színvonal, de a második félidő már elég mozgalmas lett. Előbb Perisic növelte a horvát előnyt egy szép tekeréssel. 

perisic goal croatia 2-0

Majd Olic is betalált, így lett 3-0. Ezután a norvégok kihagytak egy tizenegyest, majd percekkel később emberelőnybe kerültek Corluka kiállítása után. Tettey szépített 3-1-re, de aztán a horvátok még rúgtak kettőt, Schildenfeld és Pranjic is betalált, 5-1-es kiütés lett a vége. 

Pörgős volt a Bulgária-Olaszország eleje is. Előbb az olaszok kerültek előnybe egy öngóllal, de aztán a hazaiak a 17. percig megfordították a meccset, és egészen a hajráig előnyben játszottak. Aztán a 84. percben jött a csereként beállt sampdoriás Eder, aki élete első olasz válogatott meccsén gyönyörű gólt vágott. 

Golazo EDER Bulgaria

Az olaszok nagyon megnyomták az utolsó perceket, de maradt a 2-2. 

Hollandia ismét nem tudott nyerni, csak a harmadik selejtező-vereséget tudta elkerülni az utolsó pillanatban. Burak Yilmaz megpattanós gólt lőtt a 37. percben, ezután a hollandok ugyan tartották a labdát, de igazán nagy helyzetük nem volt, ötlettelenül tologattak.

A törökök simán tartották az eredményt, és volt, hogy a labdát is tudták tartani a holland térfélen. A 93.-ban aztán Sneijder lőtt távolról, a labdába beletette a fejét Huntelaar, így védhetetlen lett, megmentette csapatát.

Európa-bajnoki selejtezők, szombat


    A csoport:
Csehország-Lettország 1-1 (0-1)
Kazahsztán-Izland 0-3 (0-2)
Hollandia-Törökország 1-1 (0-1)

    B csoport:
Izrael-Wales 0-3 (0-1)

Andorra - Bosznia-Hercegovina 0-3
Belgium-Ciprus 5-0

    H csoport:
Azerbajdzsán-Málta 2-0 (1-0)
Horvátország-Norvégia 5-1 (1-0)
Bulgária-Olaszország 2-2

Rovatok