Index Vakbarát Hírportál

80 másodperc után gól az első válogatott meccsen: ez a csúcs

2015. március 28., szombat 09:55

Harry Kane mindössze nyolcvan másodperce volt a pályán élete első angol válogatott meccsén, amikor a litvánok elleni Eb-selejtezőn gólt fejelt. Máris ő lett a válogatott új hőse. 

A Premier League góllövőlistáját vezető 188 centis csatárnak fel sem kellett ugrania egy beadás után a 73. percben. A játékos, akiről tavaly november előtt szinte senki nem hallott, a 4-0-ra megnyert selejtező után azt mondta, ez karrierje csúcspontja eddig.

"Ilyen kezdésről álmodtam, és most ez megvalósult, fantasztikus. Az országomat képviselni a legmagasabb szinten, és gólt szerezni, ez pályafutásom csúcsa eddig, remélem, még sok ilyen alkalom lesz" - áradozott Kane.

A bajnokságban tizenkilenc gólnál járó Tottenham-játékost Wayne Rooney is dicsérte, az ő helyére állt be. "Fantasztikus volt. A nemzetközi futball egy más szint, és ő nyolcvan másodperc után gólt szerzett, bámulatos. Mindannyian nagyon boldogak vagyunk, hogy ez sikerült neki" - mondta a szintén eredményes Manchester United-támadó, aki már csak két gólra van Sir Bobby Charlton válogatottbeli csúcsától. A legenda negyvenkilenc gólnál állt meg. 

Kane first ever goal for England vs Lithuania 4-0

Természetesen az angol lapok is a második labdaérintéséből gólt szerző Kane-nel voltak tele, eddig is az angol futball megmentőjét látták benne, most már pláne. 

Pedig a huszonegy éves csatár az angol bajnokságban csak novemberben robbant be, azóta szórja a gólokat. Legutóbb a Leicester City ellen volt mesterhármasa múlt szombaton, de duplázott már az Arsenal és a Chelsea ellen is.

Rovatok