Index Vakbarát Hírportál

Mindenki azt hiszi, hogy barbárok vagyunk, ez szörnyű

2015. március 28., szombat 13:22

Már az első percben félbeszakították a Montenegró-Oroszország Eb-selejtezőt, mert a vendégek kapusát megdobták. Akinfejevet kórházba kellett szállítani, és amikor a második félidőben összebalhézott a két csapat, véget ért a mérkőzés.

A montenegrói futballszövetség főtitkára, Momir Djurdjevac a történtek után kemény szavakat használt. "Ezek a szurkolók azt hangoztatják, mennyire szeretik Montenegrót, de petárdákat dobnak a pályára, inzultálják a vendégeket és csak gondok okoznak minden egyes alkalommal, úgyhogy ez képmutatás. Most mindenki barbároknak hisz minket, és ez szörnyű. Úgy látszik, nem érdemeljük meg, hogy válogatottunk legyen, vagy pályára lépjünk egy világversenyen" - fakadt ki.

Djurdjevac szerint már az első rendbontás után le kellett volna fújni a meccset, és örülhetnek, hogy senki nem sérült meg komolyabban. Úgy véli, komoly büntetés vár rájuk, és valószínűleg az Eb-részvételnek is búcsút mondhatnak, ez pedig a játékosok számára katasztrófa, mert mindent megtesznek a csapatért. 

Incident with Dmitry Kombarov Montenegro - Russia

Orosz lapok szerint lehetséges, hogy az UEFA 3-0-s eredménnyel az ő válogatottjuknak adja majd a meccset, és megjegyzik, hogy a hazai szurkolók a 68. percben is tárgyakat dobáltak a pályára, amikor ismét elszabadult a pokol.

A bíró ezután döntött úgy, hogy véget vet a cirkusznak. A lelátón is ment a balhé, a rohamrendőrök léptek közbe, hogy ne legyen komolyabb összecsapás. 

Az európai szövetség eddig annyit közölt, hogy megvárják a hivatalos jelentést, aztán hoznak majd döntést az ügyben. 

Rovatok