Index Vakbarát Hírportál

6-1-re kikaptak, mégis az ellenfél kapott sokkot

2015. március 30., hétfő 13:49

Gibraltár eddig az összes Európa-bajnoki selejtezőjén kikapott. Vasárnap Skócia is legyőzte a miniállamot, ahol mégis óriási az öröm. 6-1-es vereség ide vagy oda, Gibraltár történetének első gólját szerezte tétmérkőzésen.

Gibraltár évtizedek óta küzdött azért, hogy elismerjék önálló válogatottként. Ez tavaly sikerült, és azóta mindenki megverheti a szinte csak amatőrökből álló csapatot. Lengyelország és Írország 7-0-ra győzte le őket, a grúzok 3-0-ra nyertek, a németek némileg meglepetésre csak 4-0-ra voltak képesek, és most legutóbb a skótok győztek 6-1-re otthon.

A meccs 20. perce azonban örökre emlékezetes marad, a rendőrként dolgozó Lee Casciaro egyenlített a skótok ellen. Kilenc perc után azonban helyreállt a rend, Skócia sorra rugdosni kezdte a gólokat.

„Egyszerűen akartuk megnyerni a meccset, de miután gólt rúgtak, az kicsit mindannyiunkat megrázott. Úgy jöttek ide, hogy megzavarjanak minket, ez kisebb sokk volt, nem erre számítottunk" – nyilatkozta a skót középpályás, Barry Bannan. A szövetségi kapitány, Gordon Strachan azt nyilatkozta, Gibraltár rémálommá tette számukra a meccset

„Megélhettük azt az érzést, ami nem tarthatott sokáig, de közben azért csodálatos volt. Amikor meglőttük az első gólunkat, minden átfutott rajtam. Gyönyörű volt, ahogy az egész nap is. Azért jöttünk, hogy egy góllal történelmet írjunk, és meg is tettük" – lelkendezett David Wilson, megbízott gibraltári kapitány.

Rovatok