Index Vakbarát Hírportál

Hiába mellőzik Falcaót, így is gólrekorder

2015. március 31., kedd 09:01

Hétfőn barátságos mérkőzést játszott Kuvaittal Kolumbia, amin a várakozásoknak megfelelően simán nyertek is, bár biztos nem örültek neki, hogy az arab csapat egyenlített ellenük még az első félidőben.

A kolumbiaiak három gólját Abel Aguilar, Edwin Cardona és Radamel Falcao lőtték: utóbbi nagyon magabiztosan értékesített egy tizenegyest, bár a videón jól látszik, hogy a szabálytalanságért sehogy sem járhatott volna büntető, mert Falcao még bőven a tizenhatoson kívül esett el.

Falcao tizenegyese Kuvait ellen

A bíró viszont befújta, a Manchester Unitednél mellőzött támadó pedig tökéletesen helyezte a léc alá a labdát, 24. válogatott gólját szerezve. Ezzel beérte az egyes források szerint ugyan 25, de több kolumbiai lap szerint is csak 24 gólt szerző Arnoldo Iguaránt, mint a válogatott legeredményesebb játékosa, de Falcaónak 12 mérkőzéssel kevesebb kellett ehhez.

Kolumbia legközelebb már csak júniusban, a Copa América csoportkörében játszik majd, Venezuela lesz az ellenfelük, vagyis akkor akár egyedüli csúcstartó is lehet a 29 éves támadó.

Rovatok