Index Vakbarát Hírportál

Ki nem találná, kicsoda a második leggyorsabb cselgép

2015. március 31., kedd 20:02

A mexikói Pachuca csapata csinált egy tízes listát a világ leggyorsabban cselező játékosairól, amit a FIFA hitelesített. Ezen Gareth Bale van az első helyen, ő 36,9 km/h-s tempóval tud cselezni a labdával, és olyan nevek vannak mögötte, mint Antonio Valencia, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Wayne Rooney, illetve egyedüli védőként Sergio Ramos.

Rooney sebességét azért megnéznénk videón, meg azt is, mikor volt utoljára Sergio Ramosnak akkora megiramodása, hogy felgyorsult 30 km/h fölé, és az is furcsa, hogy Arjen Robben, Eden Hazard, DeAndre Yedlin, vagy a spanyol bajnokság által a világ leggyorsabb játékosának kikiáltott Szofiane Feguli nincs a listán.

Gareth Bale is the fastest player in the world when running with the ball. Messi down in 7th. pic.twitter.com/kxivTmODvS

— Top Corner (@HITCtopcorner) March 29, 2015

De ha csak a neveket nézzük, a tízből kilencnél nincs igazán komoly meglepetés. Mindannyian valamelyik európai topligában játszanak, a második Jürgen Damm viszont az ismeretlenségből tört be a listára - nem véletlen, hogy pont az a Pachuca hozta nyilvánosságra a sort, ahol ő játszik.

Jürgen Damm, a világ második leggyorsabb cselgépe

A 22 éves mexikói csatár az egyik legnagyobb tehetség hazájában. A vasárnapi, Ecuador elleni barátságos meccsen 6 percre ugyan, de bemutatkozott a felnőtt válogatottban is. Tavaly a Chelsea nagyon közel állt ahhoz, hogy leigazolja, de végül nem sikerült megegyezniük a Pachucával. Előtte a Manchester Unitednél is volt próbajátékon még 2013-ban, de ők leginkább az alacsony súlya és a túl kicsi izomzata miatt nem vették meg.

A Pachuca listája után viszont lehet, hogy idén nyáron megnő majd az érdeklődés az egyelőre csak a gyorsaságáról ismert mexikói iránt.

Rovatok