Index Vakbarát Hírportál

Neymar védelmet kért a Copa Américára

2015. március 31., kedd 10:17

Vasárnap Chilével játszott  barátságos mérkőzést Londonban a brazil válogatott, a meccs viszont meglehetősen durva volt: 47 szabadrúgás és 7 sárga lap volt a 90 perc alatt, a Neymar vádliját megtaposó Gary Medel viszont nem kapott semmit a durvaságáért.

Éppen ezért Neymar, aki ketrecharcos-belépőnek nevezte a chilei megmozdulását, külön bírói figyelmet szeretne kérni magára a Copa América alatt, mert szerinte ő maga „tehetetlen” az ilyen szerelésekkel szemben.

A Barcelona csatárának a múltban is kemény belépőket kellett már elviselnie, a tavaly nyári világbajnokságon például a kolumbiai Juan Zúniga szállt bele úgy a hátába, egy csigolyája el is tört.

„Remélem, hogy a Copa Améria bírói felkészültebbek, mert én nem tudom megvédeni magam, nem tudok visszavágni, semmit nem tudok tenni. Ha van egy bírónk, akinek az a dolga, hogy büntesse az ilyet, akkor figyelnie is kell erre. Gratulálnom kell Martin Atkinson bírónak a meccsért, de ezt az egy esetet valahogy nem vette észre” – értetlenkedett Neymar a vasárnapi mérkőzés után, hogy sem a bíró, sem három segítője nem látott semmit.

Hozzátette azt is, tudja, hogy néha ez megtörténik, de valakinek fizetnie kell az ő fájdalmaiért.

A mérkőzés 47 szabálytalanságából 32 volt a brazilok, hat Neymar ellen, a legtöbbször, tízszer a védekező középpályás Fernandinhót szerelték szabálytalanul.

Rovatok