Index Vakbarát Hírportál

Felmondott az edző, aki egy tétmeccsen kapott ki

2015. április 2., csütörtök 22:30

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján tudatja a hírt, ami nem okozott meglepetést, mert a múlt heti U18-as válogatott meccs után Pisont István kiborult minőségi játékosaira, miután azok nem tartották be az általa eltervezett taktikát, és egy gyenge norvég csapattal játszottak 2-2-t.

Nem is ez a meglepő, hanem amit a cikkben olvashattunk: 15 tétmeccsen 10-szer nyert Pisont, 4 döntetlen mellett csak egyszer kapott ki.

 

Ha ebből indulnánk ki, azt is gondolhatnánk, milyen remek szakember távozott méltatlanul, de a képet valamelyest árnyalja, hogy Pisont játszott tavaly Gibraltáron 2-2-t, és ő kapott egy hatost is az olaszoktól.

A mérleg szerint tavaly a 19 évesekkel kapott ki először, amióta az MLSZ alkalmazásában állt. Igaz akkor a szlovákok szaladtak át rajtunk, és vágtak hármat.

A filozófiáját így foglalta össze az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozva.

Mi az ügyes gyerekeket keressük, akik minőségi futballra képesek. Szerintem nem az a lényeg, hogy gladiátorként felborítsák az ellenfelet. Az én filozófiámba azok illenek bele, akik focizni tudnak. Mi nem tudunk harcolni. Technikailag képzett srácokra van szükségünk, akik labdabirtoklásra képesek, amiből felépítik a játékokat. Közben mindenki azt hajtogatja, hogy fizikailag milyen rosszul állunk. De ez csak azért van, mert nincs nálunk a labda, és állandóan futni kell utána. Azért van szükség a technikára, hogy nálunk legyen, és máris jobban fogjuk bírni erővel is.”

Talán nem meglepő, hogy az MLSZ német sportigazgatójával, Bernd Storckkal nem egyezett a szemlélete.

Rovatok