Index Vakbarát Hírportál

Ha álmodni kell, nem fogja vissza magát a magyar futball

2015. április 2., csütörtök 19:20

"Nemcsak a szakmai stábnak és nekünk tetszett, hanem a szurkolóknak is, hogy veretlenek vagyunk idén. Egyre többen vannak a hazai mérkőzéseken. Tízezer körüli nézőszámmal megyünk, ami nagyon jó”  – fogalmazott Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója, a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Olyan tavasz van mögöttünk eddig, amilyet mindig is szerettünk volna, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.  Nekünk kimondott célunk az ezüstérem megszerzése, nyilván az MTK-nak és a Debrecennek is lesz hozzászólása, vagy akár másnak” – mondta a célokról Orosz Pál, aki hozzátette, a közvetlen riválisaival szembeni mérkőzések nagyobb részét hazai pályán játsszák a tavasz hátralévő részében.

A Fradinak 41 pontja van, és már csak egy a hátránya az MTK-val szemben, viszont a listavezető Videoton 52 pontnál tart.

„Lehet érezni az egységet, nincs semmiféle feszültség, nincsenek klikkek a csapaton belül, egymásért küzdenek a játékosok.  Ez idő, munka és hozzáállás kérdése, az is fontos, hogy Thomasnak Dollnak komoly játékosmúltja van. Ha valamit mond, arra oda kell figyelni. Azt se feledjük, hogy a Hamburggal vezetőedzőként bronzérmes volt a Bundesligában” – mondta.

Ha minden igaz, Doll ténykedését a Bundesligából is figyelemmel követik, de konkrét ajánlat még nem érkezett.

„A reális cél, hogy szeretnénk idén bekerülni az Európa Liga csoportkörébe. A mostani kereten ehhez már olyan nagyon sok erősítést nem kell ehhez végezni, maximum egy-két poszton."

A Fradi akkor mehet a nemzetközi kupába, ha dobogós lesz vagy megnyeri a Magyar Kupát. Utóbbi sorozatban a Szolnokkal elődöntőzik, a másik ágon Videoton-Újpest meccset rendeznek.

A Ferencváros tavaly az első körön átvergődött egy máltai ellenféllel szemben, a második kanyarban azonban a horvát Rijeka ellen esélye sem volt a továbbjutásra. A Rijekának még két ellenfelet kellett kiütnie a csoportkörig.

Rovatok