Index Vakbarát Hírportál

Ugyanazt mondják a PL-edzők, mint Csányi

2015. április 2., csütörtök 15:39

Öt nagy tekintélyű, korábbi kiváló vezetőedző közös levélben biztosította támogatásáról Greg Dyke-nak, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) elnökének azon tervét, mely szerint a jövőben a hazai játékosokat szeretné előtérbe helyezni a Premier League-ben, írja az MTI.

Glenn Hoddle, Kevin Keegan, Sven-Göran Eriksson, Graham Taylor és Steve McLaren egyetért Dyke-kal abban, hogy az angol válogatott azért nem tud komoly sikereket elérni, mert a bajnokságban nagyon visszaszorultak az angol játékosok, a hazai fiatalok nehezen, vagy egyáltalán nem jutnak lehetőséghez. Ma valami nagyon hasonlót mondott Csányi Sándor MLSZ-elnök is a hazai viszonyokról.

A trénerek levelükben felhívták a figyelmet arra, hogy amíg húsz éve a játékidő hetven százaléka esett az angol futballistákra az élvonalban, addig jelenleg ez a szám mindössze 32 százalék.

Az FA elnöke azt javasolja, hogy a csapatok 25-ös keretében jelenleg engedélyezett 17-ről 2016-tól négy év alatt fokozatosan szorítsák vissza 13-ra a külföldiek számát.

Dyke előterjesztésében szintén riasztó adatokkal indokolta a változás szükségességét, ugyanis a kimutatások szerint 2014-ben mindössze 24 angol játékos szerepelt a Bajnokok Ligájában, annak ellenére, hogy négy Premier League-klub vett részt a sorozatban. Az angolokkal szemben 78 spanyol, 55 német és 51 brazil játékos szerepelt a BL-ben tavaly.

Rovatok