Index Vakbarát Hírportál

Három magyar fért a 250 legdrágább U18-as csatár közé

2015. április 3., péntek 10:21

A Transfermarkt összeállította a listáját a 250 legértékesebb 18 évnél fiatalabb támadóról, amibe három magyar játékos fért be: Sallai Roland és Makrai Gábor a Puskás Akadémiából és Szalai Dániel a Kecskemétből. Egyikük sincs viszont a legjobb száz között: a 100 ezer eurós értékre becsült Sallai a 126., a szintén a Puskás Akadémián játszó Makrai Gábor a 156. helyen van 75 ezer eurós áron, míg Szalai Dániel a 199., őt 50 ezer euróra becsli a szakportál.

A listán a Santosban játszó brazil Gabriel a legértékesebb 8 millió euróval, mögötte az argentin Ezequiel Ponce (6 millió) jön, míg a harmadik helyen a Basel svájci-kameruni csatára, Breel Donald Embolo következik 4 millióval, de ennyit ér az ajaxos Richairo Zivkovic és a Sao Paulo-s Malcom is.

A legjobb 25 között az olasz csapatok vezetnek, inenn öt játékos került fel, kettő ráadásul a másodosztályból: Alberto Cerri jelenleg a Vitrus Lucianónál játszik, igaz, a Parmától kölcsönbe, míg a marokkói-belga a US Latina Calcióban szerepel, de az Udinese játékosa.

A legjobb 20 közé bekerült az Internazionale felnőtt keretében is jól játszó román George Puscas, de a régióból ott van a Lech Poznan lengyel támadója, Dawid Kownacki is.

A 25 legértékesebb között csak egy spanyol és angol játékos került: David Concha a Racing Santanderből, Mason Bennett pedig a Derby Countyból a 24-25. helyen vannak.

Rovatok