Index Vakbarát Hírportál

Mit csinált C. Ronaldo 2001. szeptember 11-én?

2015. április 3., péntek 21:06

Majdnem 15 éve készült az a riport, amit egy portugál sportcsatorna forgatott Cristiano Ronaldóról, és amit a MarcaTV bányászott most elő valahonnan. A tévések 2001 szeptemberében, a képek alapján épp 11-én, a NY-i terrortámadás napján látogatták meg napjaink futballsztárját és két lakótársát egy lisszaboni hosztelben, ahová metróval érkeztek a focistákkal. A tévében az események követték egymást, főszereplőink meghökkentek.

Mindhárman a Sporting ifijei voltak, C. Ronaldo éppcsak aláírta első profiszerződését, ami a Marca szerint - átszámítva - havi 1000 eurót jelentett neki.

A 16 éves későbbi világklasszis első interjúját adta a csatornának, és beszélt akkori életéről.

"Szinte semmi időt nem töltünk itt, csak aludni jövünk ide. Ha szabadidőnk van, akkor is kimozdulunk valahova" - magyarázta a háromágyas szobáról Ronaldo, ahová azért kényszerültek, mert a Sporting bentlakásos akadémiája még nem készült el.

Tényleg alig volt helyük, a vécét függöny választotta el az előtértől, saját fürdőszobájuk valószínűleg nem is volt. Érdemes egy pillantást vetni a telefonra is. Playstation azért volt, Cristiano egyik csapattársa vette, a gyerekklasszis azért megjegyezte, otthon neki is van olyan.

Primera entrevista de CRISTIANO RONALDO

"Anyukám a bankban tartja a pénzt, ha szükségem van rá, szólok neki, kiveszi, és küld" - magyarázta a tinédzser, akit akkoriban edzeni már felvitt az első csapatba Bölöni László, a Sporting profijainak az edzője.

"El sem hittem, amikor velük edzhettem, borzasztóan örültem neki. Még nem illeszkedtem be közéjük teljesen, csak egy kölyök vagyok" - mondta Ronaldo.

A két lakótárs is profi lett

Egy sor klubban szerepelt már a videón látható Edgar Marcelino és Miguel Garcia is, utóbbi egész jól befutott, portugál kupagyőztes lett a Sportinggal és kétszeres EL-döntős a Sportinggal és a Bragával. Marcelino már nem jutott el a Sporting nagycsapatáig. Napjainkban mindketten a nem rég indult indiai bajnokságban játszanak.

Portugália és a Sporting legnagyobb reménységét 5,7 millió eurós kivásárlási árra biztosította be a klub, de mikor alig két év múlva a Manchester United elvitte, már mintegy 15 millió eurót kellett fizetnie.

Napjainkban így él Cristiano Ronaldo Madridban:

Így él manapság Cristiano Ronaldo

Rovatok