Index Vakbarát Hírportál

Rálőttek az idegenben játszó Fenerbahce buszára

2015. április 5., vasárnap 10:31 | aznap frissítve

Rálőttek a bajnoki címvédő Fenerbahce csapatbuszára, miután a csapat 5-1-re verte a Rizesport a török bajnokságban. A busz a Trabzon repülőtér felé tartott, amikor megtámadták. A sofőrt kórházba szállították. A játékosok nem sérültek meg.

Trabzon kormányzója elmondta, először azt hitték, hogy kővel dobták meg a buszt, de később kiderült, hogy fegyverrel lőttek rá. A jelentések szerint puskából lőhettek ki golyót.

Az egyik lövéstől a sofőr oldalán lévő ablak összetört, valószínűleg a szilánkoktól sérült meg a buszvezető, de a nyilvánosságra hozott fotók alapján több találat is érte a buszt.

Ahmet Davutoglu miniszterelnök elmondta, hogy nyomoznak az ügyben. A Fenerbahce pedig a bajnokság felfüggesztését kéri:

"Azt gondoljuk, hogy elkerülhetetlen a bajnokság felfüggesztése, amíg erre a támadásra nem derítenek fényt a Fenerbahce és a közvélemény számára kielégítő módon" - közölte weboldalán a bajnoki címért versenyben lévő isztambuli klub, hozzátéve: "mostantól, hogy vért ontottak, a labdarúgás halott. Az elkövetők kézre kerítése és megbüntetése a Fenerbahce számára létfontosságú".

A Török Labdarúgó Szövetség a leghatározottabban elítélte a történteket, az elkövetők haladéktalan bíróság elé állítását és megbüntetését követelve, a sportsajtó pedig nagy terjedelemben foglalkozott a támadással, amely példátlan, bár a török labdarúgás világában rendszeresek az erőszakcselekmények.

Cagatay Kilic sportminiszter maga is elítélte szombaton ezt a "galád és embertelen támadást". A miniszter azt hangoztatta, hogy "minden eshetőséget" megvizsgálnak, beleértve a labdarúgó-találkozók átmeneti felfüggesztését, estére azonban már kizárta ez utóbbi lehetőségét.

Rovatok