Index Vakbarát Hírportál

Csaltak a bírók, hogy igazságosak legyenek: röhej lett belőle

2015. április 6., hétfő 20:07

A Vélez Sarsfield–Arsenal de Sarandí-meccs tökéletes példája lett annak, miért lenne jó, ha a futballban haszálnának videobírót. Illetve annak is, hogy milyen bonyodalmakat tud okozni az, ha nem hivatalosan használnak visszajátszást.

Germán Delfino bíró kezezésért második sárgával kiállította az arsenalos Daniel Roserót, és büntetőhöz juttatta a Vélezt. Majd visszacsinálta az egészet. 

Visszavonta a piros lapot és a büntetőt is

A 11-es előtt az egyik asszisztense, aki közben végignézte valahol a visszajátszást, jelezte neki, hogy nem Rosero ért bele kézzel a labdába, hanem Mariano Pavone szabálytalankodott. Delfino úgy érezte, akkor lesz rend, ha mindenki megkapja azt, ami megilleti. Ezért visszavonta a büntetőt és a sárga lapot. Rosero visszajöhetett a pályára, Pavone pedig lapot kapott.

Persze ebből a döntésből is káosz lett, joggal hivatkozhattak arra a Sarsfield-játékosok, hogy a szabályok szerint nem lehet használni a bíróknak a visszajátszást.

"Delfinónak minden joga megvan arra, hogy megváltoztassa a döntését. De saját maga, és nem a televízió alapján. A FIFA-szabályok eléggé világosak, nem használhatnak technikát. Ha meg léteznek kamerák, akkor engedjék azt mindenkinek használni" – mondta Miguel Angel Russo, a Vélez edzője.

Rovatok