Index Vakbarát Hírportál

Orbán: Lemértük, hol állunk, messze a cél

2015. április 7., kedd 08:24

A Budapest Honvéd nyerte a hétvégén rendezett Puskás Suzuki Kupa utánpótlás futballtornát. A torna után Orbán Viktor értékelt, a miniszterelnök úgy fogalmazott, a torna életre hívásának a célja az volt, hogy felmérjék, a nemzetközi élmezőnyhöz képest a kiemeltnek számító, jól dolgozó magyar labdarúgó-akadémiák hol tartanak.

"Ezért van itt a Hagi Akadémia, a Feyenoord, a Panathinaikosz, a Real Madrid. Öcsi bácsira is emlékezünk, de a legjobb utánpótláscsapatokból akarunk mindig hívni, hogy fölmérjük, hol tart a magyar labdarúgás. Hát, még sok munkánk van hátra. Az elején már túl vagyunk, de messze még a vége. Nem is látjuk még" - fogalmazott a döntő után Orbán a Duna Worldön.

"Ez a Real Madrid egy nagyon jó csapat, ha látunk majd két-három játékost belőle nagy európai klubokban, nem kell meglepődnünk. Játéktudásban valószínűleg fölénk is nőtt, mármint a Honvédnak is. Bennünket pedig megvertek, tehát nálunk nem csak jobban játszottak, hanem eredményesebben is. Ugyanakkor a Honvéd példát mutatott abból, hogy ez egy olyan sportág, ahol, ha fegyelmezett vagy, ha szervezett vagy, ha hiszel benne, akkor tudsz nyerni. Három dologra van szükség: lábra, szívre meg észre. Tehát akaratra, gondolkodásra és fizikai erőre."

Orbán hozzátette: a Honvéd jól állta a sarat, bebizonyította hogy egy jobban játszó csapatot is le lehet győzni.

Döntő: Budapest Honvéd-Real Madrid (spanyol) 2-2 (2-1) - 11-esekkel 3-1

A 3. helyért: Hagi Akadémia (román)-Feyenoord (holland) 1-0 (0-0)

Az 5. helyért: Puskás Akadémia-Panathinaikosz (görög) 2-1 (1-0)

Rovatok