Index Vakbarát Hírportál

Stiebernek annyi Hamburgban, bűnbak lett

2015. április 7., kedd 14:47

A Bayer Leverkusen 4-0-ra intézte el a kiesés ellen harcoló Hamburgot a Bundesligában a hétvégén, a pályán ott volt a magyar válogatott Stieber Zoltán is, de Peter Knäbel vezetőedző már a félidőben lehozta a középpályást. Nem véletlenül.

Knäbel ugyanis most azt nyilatkozta a Bildnek, hogy a mérkőzésen jól látta, kire lehet számítani a jövőben és kire nem. A lap úgy tudja, Stieber Zoltán az egyik bűnbak, mellette a horvát Ivo Ilicevic, a cseh Petr Jiracek és a német Nicolai Müller is elvesztette edzője bizalmát, úgyhogy nem sok jóra számíthatnak a folytatásban. Helyükre Maximilian Beister, Rafael van der Vaart , Lewis Holtby, Pierre-Michel Lasogga vagy Marcelo Diaz kerülhet a kezdőbe.  

A Bild szerint a magyar játékos párharcainak mindössze negyedét nyerte meg, és a jó kezdés után már nem igazán tudja segíteni a Hamburgot, nagyon visszaesett a teljesítménye. A 25 éves futballista rendszeres kezdő volt a német csapatban az utóbb időben, és Dárdai Pál is számított rá a válogatottban, a görögök ellen a kezdőbe rakta.

Stieber tizenháromszor kezdett a Bundesliga-idényben, februárban ment neki a legjobban a játék, a Paderbornnak, a Borussia Mönchengladbach-nak és az Eintracht Frankfurtnak is betalált. 

A Hamburg a tizenhatodik, osztályozós helyen áll hét fordulóval a bajnokság vége előtt, legutóbb február elején, a Hannover ellen tudtak nyerni. 

Rovatok