Index Vakbarát Hírportál

Klopp is csak ámult Kehl bombája után

2015. április 8., szerda 09:20

Rendesen megszenvedett kedd este a Dortmund a Hoffenheim ellen a Német Kupa negyeddöntőjében, hiszen csak a hosszabbításban sikerült továbbjutniuk, ez a továbbjutás viszont feledhetetlen lett Sebastian Kehl kapáslövése miatt.

A 35 éves védekező középpályás 2-2-s állásnál, a 107. percben lőtt vissza egy labdát közel 30 méterről hihetetlenül pontosan: éppen csak, hogy elment két védő között, utána pedig a kapufa belső éléről vágódott be a labda.

Dortmund-Hoffenheim Német Kupa

Kehlnek 5221 nap után sikerült újra betalálnia a Német Kupában, utoljára ez még 2000 decemberében, a Freiburgban sikerült neki. A kapáslövés után a vezetőedző Jürgen Klopp is csak sapkaemeléssel tudott reagálni.

Ráadásul a Dortmund addig is alaposan megizzadt, mert bár ők szereztek vezetést az elején Neven Szubotics góljával, később a Hoffenheim – melyben nem lépett pályára Szalai Ádám – Kevin Volland és Roberto Firmino góljaival 8 perc alatt fordított.

A dortmundi egyenlítést aztán Pierre-Emerick Aubameyang szerezte meg, a továbbjutásról pedig a csereként beálló Kehl döntött, az ő góljával lett 3-2.

A Dortmund mellett a Wolfsburg jutott még tovább kedden a Freiburg elleni 1-0-val. A másik két negyeddöntőt szerdán rendezik, az elődöntőket csütörtökön sorsolják.

Rovatok