Index Vakbarát Hírportál

Cavanira cserélné Falcaót a United

2015. április 8., szerda 11:27

65 millió fontot költene a nyáron a csatársor erősítésére Louis van Gaal, a Manchester United vezetőedzője az Express szerint. A holland tavaly Radamel Falcaóval próbálkozott, a kolumbiai viszont nem vált be, most pedig a vélt terv szerint biztosra menne, hiszen két támadót is megszerezne.

Ez a két játékos pedig Edinson Cavani, illetve a holland tehetség, Memphis Depay, aki személyes kedvence Van Gaalnak. Elvitte magával a brazíliai világbajnokságra is, ahol két gólt szerzett a PSV-csatár, de a bajnokságban is nagyon megy neki: tavaly 12 gólig jutott, idén pedig 25 meccsen már 19-nél jár, természetesen vezeti is a góllövőlistát Hollandiában.

Érte állítólag 25 millió fontot kérne a holland bajnokságot vezető PSV, a nagyobb összeget a PSG uruguayija, Edinson Cavani vinné, akit állítólag Laurent Blanc sem marasztalna túlzottan. Ez részben érthető is, hiszen a 2013-ban nagyjából 57 millió fontért vásárolt csatár tavaly 25, idén pedig csak 18 gólt lőtt, mostanában pedig nem túlzottan megy neki a játék, a legutóbbi 17 meccsén csak háromszor volt eredményes.

Ahhoz viszont, hogy nekik helyük legyen a csapatban, két játékost el kell engednie Van Gaalnak. Falcao esete a könnyebb, őt egyszerűen visszaküldik a Monacóhoz, nem élnek az opciós joggal, ami a kölcsönszerződésben volt. A másik áldozat pedig a 31 éves holland, Robin van Persie lehet, aki ugyan alapembernek számít a csapatnál, de 2016-ban lejár a szerződése, és egyelőre nem kezdték meg a tárgyalást vele a hosszabbításról.

Rovatok