Index Vakbarát Hírportál

Ha Ödegaard játszik, emberhátrányban van a Real

2015. április 8., szerda 16:49

Hiába érkezett január végén 3 millió euró körüli összegért és hatalmas hírveréssel a Real Madridhoz a norvég szupertehetség, Martin Ödegaard, a hírek szerint hamar vissza kellett térnie a földre.

Az AS cikke szerint ugyanis a legutóbbi két bajnokin már csak a kispadon kapott helyet a 16 éves norvég, ez pedig a csapat játékán is meglátszott: vele a csapatban sorban négy vereségük volt, azóta viszont, hogy még csereként sem kap lehetőséget, kettőt nyertek.

A dologra egyszerű a magyarázat, Ödegaard továbbra sem edz a Castilla keretével, csak a meccsek előtti este csatlakozik hozzájuk, ezért egyáltalán nincs összhangban társaival, akik sosem tudják, mit akar csinálni, a norvég pedig szintén emiatt sorra rossz döntéseket hoz a pályán. Ahogy a spanyol lap írja, az edző stáb úgy érzi, hogy Ödegaard-ral a pályán inkább minta tízen lennének tizenegy helyett.

A Castilla edzői, élükön Zinedine Zidane-nal háromszor is megbeszélésre hívták a játékost és apját, hogy elmagyarázzák, mennyire káros, hogy ragaszkodnak a szerződésbe foglalt heti öt edzéshez a felnőtt csapattal, de egyelőre nem sikerült meggyőzniük őket.

Ennek ellenére Zidane még nem könyvelte el csalódásként a tehetséget, tudja, hogy ha nála van a labda, bármikor képes eldönteni egy mérkőzést, de ehhez mindenképpen be kell épülnie a csapatba, ez pedig egyelőre várat magára.

Rovatok