Index Vakbarát Hírportál

40 százalék esélye maradt a Győri ETO-nak

2015. április 9., csütörtök 13:17

Borkai Zsolt, Győr polgármestere szerint a Quaestor-csőd miatt bizonytalan helyzetbe került Győri ETO-nak negyven százalék esélye van az NB I.-es licenc megtartására. Ezt a Sport Klub 3 menet Havas Henrikkel című műsorában mondta Borkai. 

A futballklubtól több segédedző is távozott a kialakult helyzet miatt, de a futballisták várhatóan maradnak még. „Nagyon pozitív dolog, hogy az összes játékos azt mondta, kitartanak a bajnokság végéig” – nyilatkozta Borkai. Ő úgy tudja, a működéshez, valamint az utánpótláscsapatok utazásához szükséges összegek rendben vannak jelen pillanatban.

A kérdés inkább az, hogy az NB I. kilencedik helyén álló klub megtarthatja-e a licencét. „Három nagyon komoly befektető is jelentkezett Angliából, Olaszországból és Magyarországról is. Itt a licencjog megtartása a gond, a jog az ETO FC Kft.-nél van, hiába érkezik valaki sok pénzzel, nem teheti meg. Van olyan befektető, aki opcionálisan is megvásárolná, de ehhez is kell az ügyész engedélye, a tulajdonos aláírása” – mondta.

A hatóság nemrég az ETO Parkot is lefoglalta, és a futballcsapat legutóbbi bajnokijára már csak a stadion felét nyitották ki, hogy spóroljanak a takarítási költségeken. Szerdán kiderült, hogy a játékosoknak már nem tudnak fizetést adni, mert kiürült a kassza. 

A győrieknek szombaton újabb bajnokijuk lesz, a Nyíregyházát fogadják. 

Rovatok