Index Vakbarát Hírportál

Nagyobb lesről nem is lőhetett volna gólt a Bilbao

2015. április 9., csütörtök 22:16

1-1-es döntetlennel ért véget a csütörtök esti Bilbao-Valencia mérkőzés, ami remek alkalom lett volna a vengédek számára, hogy tartsák a lépést a harmadik helyen álló Atlético Madriddal, de ez nem sikerült.

A viszonylag egyhangú első félidő után a másodikban a Valencia szerezte meg a vezetést: a csereként beállt Ridrigo de Paul talált be távolról egy átlépős csel után, amivel úgy tűnt, hogy ha nem lesz komoly baj, a Valencia behúzhatja a meccset.

Csakhogy a hajrára kezdtek elszabadulni az indulatok, Nicolas Otamendi pedig nem bírta hideg fejjel és nagyon csúnyán odarúgott Mikel San Josénak. Kisebb lökdösődés is kialakult, ami után sorban jöttek a lapok. Otamendi pirosat kapott, míg a két kapus sárgával megúszta.

A mérkőzés hangulatát viszont jól jelzi, hogy a 80. perc után összesen 6 lapot osztott ki Fernando Teixeira bíró. A lapokkal nem is volt baj, egy lest viszont csúnyán elnéztek, abból született a Bilbao egyenlítő gólja, Aritz Aduriz ugyanis méterekkel a védő mögött volt a lövésnél.

A vége ezzel 1-1 lett, a Bilbao az utolsó percben mentett pontot. A Valencia 3 pontra szakadt le a harmadik Atléticótól, a hazai csapat a nyolcadik helyen van a bajnokságban.

A két másik csütörtöki mérkőzésen vendégsiker született, a Getafe az Elchét verte 1-0-ra, az Espanyol pedig a Villarreal ellen nyert 3-0-ra.

Rovatok