Index Vakbarát Hírportál

Thiago lemásolta a 2010-es vb-döntő horrorrúgását

2015. április 9., csütörtök 09:19

A szerda esti Bayer Leverkusen–Bayern München német kupameccsen több durva jelenet volt, de a vendégekhez csereként beálló Thiago Alcantara mindenkit felülmúlt brutális rúgásával a 93. percben.

A hosszú sérülés után a hétvégén visszatért katalán futballista most is nagyon szeretett volna bizonyítani, de ettől függetlenül ki kellett volna állítani, amikor a német válogatott Kiesslinget veszélyesen mellbe talpalta.

A Leverkusen-játékosok felháborodva követelték a bírótól, hogy zavarja le a futballistát, Neuer rohant ki a kapujából, hogy rendet tegyen, volt egy kisebb dulakodás is. A bűnös Bayern-játékos rögtön bocsánatot kért Kiesslingtől, és megúszta sárgával a durva rúgást. 

Thiago Alcantara Injures Stefan Kiessling |

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem tudott gólt szerezni egyik csapat sem, úgyhogy tizenegyesekkel dőlt el a negyeddöntő, a Bayern-továbbjutást érő tizenegyest pont Thiago lőtte.

A durva megmozdulás hasonlított a 2010-es világbajnoki döntő egyik brutális jelenetéhez, amikor a holland De Jong az első félidőben egy karaterúgással leterítette Xabi Alonsót.

De Jong Nasty Kick on Xavi Alonso

Abban a megmozdulásban több szándékosság volt, ám a holland még lapot sem kapott. 

Rovatok