Index Vakbarát Hírportál

A hátára nem kívánja az utószezon pénzes meccseit Wenger

2015. április 11., szombat 14:00

Szerencséje van az angol futballbajnokság jelenlegi második helyezett csapatának, az Arsenalnak, hiszen a bajnokság és az FA-kupa után csak két meccsre szerződtek le az utószenzonban, de Arsene Wenger szerint még ez is sok.

A nevesebb csapatok a bajnokságok után általában világkörüli turnéra indulnak, persze nem kevés pénzt kérve az ázsiai, amerikai szervezőktől. Rettenetes mennyiségű meccset játszanak Amerikában, ahova a Manchester United és a Chelsea hivatalos, illetve Ausztráliában, ahova a Manchester City és a Liverpool utazik az Arsenal közvetlen riválisai közül.

Az Arsenal Szingapúrba utazik a nyáron, ahol a Barclays Ázsia kupán vesznek részt, két meccset vállaltak, de Wenger ezt az időszakot rémálomnak nevezte.

Szerinte ezeknek a meccseknek a közvetlen PR-on és a kereskedelmi szempontokon kívül semmi haszna. Azokon a meccseken, amelyek közvetlenül az új bajnoki szezon előtt vannak, a játékosokat kényszeríteni kell, hogy megfelelően tudjanak a fontos célra, a bajnokság kezdetére fókuszálni, míg a szezon utáni turnékon azt érzi mindig, hogy a játékosok fejben már a szabadságukat töltik.

„Lehet, hogy egy ilyen túra egyben nyaralás is, és örömteli, hogy nyugodt légkörben együtt van a csapat, de legyünk őszinték: a tisztán szakmai szempontból semmi értelme" - mondta.

Rovatok