Index Vakbarát Hírportál

A Barca felpofozta magát Sevillában, -2-ben a Real

2015. április 11., szombat 17:14 | kilenc éve frissítve

Szabadrúgásból szerezte a Real Madrid az első gólját az Eibar elleni bajnokin, szombat délután, a Bernabeu-stadionban, a 31. fordulóban.

Előtte a hazai pályán először kezdő Chicharito Hernandez vicces lesgólját nem adta meg a bíró: minden idők legkönnyebb találata lett volna, miután a labda végiggurult a gólvonalon, és mindkét kapufát érintette, csak be kellett passzolni. A bíró jogosan érvénytelenítette.

A szabadot úgy 26 méterről Cristiano Ronaldo rúgta át a sorfalon, a labda Irureta előtt lepattant, és olyan falsot kapott, hogy hiába ment pontosan középre, a kapus elvétette. A portugál a tavalyi, Bayern München elleni BL-elődöntő óta először rúgott szabadrúgásgólt, amihez nagyon kellett Irureta is. Cristiano Ronaldo 38. találata volt a bajnokságban.

Cristiano Ronaldo-szabadrúgás, Real Madrid - Eibar 1-0 (La Liga 2015)

A második találatnál, a 30. percben már tehetetlen volt, C indította az alapvonalra Arbeloát, aki beívelte a labdát, Chicharito pedig az ötös közelebbi sarkáról a hosszú kapufa tövéhez stukkolta.

Chicharito 2-0 Real Madrid vs Eibar

Remek találat volt, a meccs el is dőlt vele. A Madrid teljesen visszavett, főleg hogy Carlo Ancelotti edző a hétközi, Atletico elleni BL-re készülve a második félidőben korán levitte irányítóit, James Rodriguezt és Luka Modric-t.

Jese Goal - Real Madrid vs Eibar 3-0

A hajrában, a 83.-ban azért még lőtt egy pofás szólógólt, bár az eibari védelem és Irureta is szégyellheti magát miatt, nem is kicsit.

Jese Goal - Real Madrid vs Eibar 3-0

Az Atletico hatkor kezdett Malagában, és 2-2-re végzett ugyancsak potyagólokban gazdag meccsen. A hazai kapus Kamenié egészen szenzációs, de a másik oldalon Oblaké sem volt rossz, bár abban Fernando Torres is segített.

Málaga CF (2-2) Atlético de Madrid

A 2-1 és a 2-2 viszont már egyaránt szép gól volt, valamennyire kidolgozott is.

Utolsóként a Barca kezdett szombaton a nagycsapatok közül, Sevillában. A hazaiak mintegy 40 percig pályán sem voltak, Messi csavart egy gólt és Neymart egy szabadrúgást, a meccs le volt tudva, látszólag.

A napi trendet követve viszont Bravo bepotyázta Banega jó, de simán védhető lövését, majd a Barcelona a második félidőben egyszerűen tökön rúgta magát. Hiába uralta a játékot a 75. percig, Suarez az üres kapu fölé durrantott, és számtalan helyzetet ügyetlenkedett el.

Valószínűleg még ez is belefért volna, de az már nem, hogy a 72. percben Luis Enrique edző levigye a mezőny legjobbját, Neymart. A brazil nem is értette, miért pont ő megy le, mikor kifejezetten jól ment neki, Suarez meg elbotlott a labdában, és ezt ki is mutatta, amikor magyarázott és földhöz vágta a cipőjet.

Teljesen igaza volt, és a buta csere vissza is ütött. A 83. percben Piqué utolsó emberként elpasszolta a labdát, ami még mindig nem lett volna baj, ha leköveti Gameirót, akinek eladta a labdát. Ám nem tette, hagyta, hogy szabadon viszakapja a labdát a kaputól öt méterre, és gólt rúgjon, 2-2.

A Barcának még mindig lett volna 10 perce reagálnia, és megmenteni a meccset, de Messi egyedül maradt, volt, hogy zsigerből tette balra Neymarnak a labdát balra, de ott nem jött senki. Maradt a 2-2, a Real így 2 pontot faragott, és már csak kettővel van a Barcelona mögött.

Rovatok