Index Vakbarát Hírportál

Nagyon nagy Varga-szabaddal dőlt el a Fradi-Újpest

2015. április 12., vasárnap 18:41 | kilenc éve frissítve

2-0-ra nyerte az NB I. vasárnap délutáni rangadóját a Ferencváros az Újpest ellen Hajnal Tamás és Varga Roland góljával.

Az első félidőben nem sok történt, a másodikat viszont megnyomta a Fradi, Balajczának kétszer szép fejest kellett védenie, és fogott egy nagy ziccert is. A 61. percben viszont már ő is tehetetlen volt, az első lövést még kiütötte, pechjére pont Hajnal elé, aki jobbal azonnal a rövid bal alsóba küldte a labdát.

Az Újpestet ezután a másik kapus, Dibusz fosztotta meg a góltól, amikor a gólvonalon fogott egy fejest, és az ellentámadásból eldőlt a meccs. Böde ugrott ki majdnem a félpályánál óriási előnnyel, Suljic befutotta, és elkezdte rángatni hátulról, mire a csatár némi spéttel el is esett. Egyértelmű kiállítás volt, a légiós meg is kapta a lapot. (Mondjuk Bödének is járhatott volna egy, mert mikor eldobta magát, már senki nem rángatta.)

A megítélt szabadrúgást mintegy 22 méterről szenzációsan csavarta be Varga Roland, jobbal a bal felsőbe, a labda gyönyörű íven vágódott a kapuba. A meccs ekkor, a 70. perc környékén, el is dőlt, az Újpest emberhátrányban végképp nem volt ellenfél. (Köszönet a videóért Németh Jánosnak.)

Ha a játék nem is, a szurkolás és a hangulat már világszínvonalú volt, a majdnem telt ház, több mint 21 ezer néző előtt játszott meccsen végig remek volt az atmoszféra.

A Fradi a három ponttal 9 pontra jött fel, a második helyre, a vezető Videoton mögé, az Újpest 8. 30 ponttal 23 forduló után.

Rovatok