Index Vakbarát Hírportál

Az Újpest a Vasas-pályára költözik, ha nem lesz új stadionhasználati szerződése

2015. április 14., kedd 15:29

Bajban van az Újpest: a csapat csak nyolcadik az NB I.-ben, elbukták a szezon legfontosabb meccsét a Fradi ellen, most pedig az a hír terjed, hogy ősztől nem a saját stadionukban, a Megyeri úton játsszák a hazai meccseiket.

A csakfoci.hu úgy tudja, hogy a klub stadionbérleti szerződése idén ősszel lejár, a folytatásról még nem sikerült megállapodni. Sőt, a két fél elképzelései annyira távol vannak egymástól, hogy a klub a következő bajnokságra szóló licenckérelmében a Vasas stadionját nevezte meg hazai pályájaként.

A Fáy utcai pályával az a baj, hogy egyrészt jelen állapotában nem alkalmas NB I.-es meccsekre, másrészt hamarosan kezdődik a stadionrekonstrukció, ami miatt az NB II.-ben feljutásra álló Vasasnak is más pályát kell keresnie.

Az nso úgy tudja, hogy az Újpest a Megyeri úti stadiont jelölte meg hazai pályaként, a Vasas-pálya csak amolyan biztonsági tartalék. A két klub előszerződést kötne, ami csak abban az esetben lépne életbe, ha a Megyeri úti stadion bérleti szerződését nem sikerülne meghosszabbítani. Az Újpest ugyanis tárgyal a stadiont üzemeltető Nemzeti Sportközpontokkal, így várhatóan csekély az esélye az angyalföldi költözésnek.

És hogy mit szól ehhez az egészhez az MLSZ?

Semmit. Az Indexnek annyit mondtak, hogy „amíg folyamatban van az eljárás, addig az MLSZ nem nyilatkozik róla."

Rovatok