Index Vakbarát Hírportál

A Porto–Bayern lehet maga a látványfutball

2015. április 15., szerda 16:45

Kedden csak egy gól esett a két BL-negyeddöntőn, szerdán viszont jobb teljesítmény várható. Már csak azért is, mert Portóban a mezőny két legeredményesebb csapata, a Porto és a Bayern München találkozik. A portugálok az eddigi nyolc meccsükön 21, a németek 23 gólt lőttek, de a teljes szezont nézve sem állnak rosszul: előbbi 2,3-as meccsenkénti gólátlagával a negyedik legjobb csapat a nyolcból, utóbbi pedig 2,65-ös eredményével a harmadik a Real-Barcelona páros mögött.

Ráadásul Julen Lopetegui csapata szempontjából a lehető legjobbkor jön a mérkőzés, a német bajnokot ugyanis sérülések tizedelik, többek között David Alaba, Mehdi Benatia, Franck Ribéry, Arjen Robben és Bastian Schweinsteiger sem játszhat.

Emiatt leginkább a középpályán nem lesz sok választási lehetősége Pep Guardiolának, bár azért így sem kell félteni a Bayernt, ami várhatóan a Manuel Neuer – Rafinha, Jerome Boateng, Dante, Juan Bernat – Xabi Alonso, Philipp Lahm, Thiago Alcantara – Thomas Müller, Robert Lewandowski, Mario Götze összeállításban kezd majd.

Lehet fontos hiányzó a Portónál is, ahol Jackson Martínez sérüléssel bajlódik, őt Vincent Aboubakarnak kell majd pótolnia.

Bármi is lesz Portugáliában, a negyeddöntő csúcsmeccse a Paris Saint-Germain–Barcelona lesz. A franciák drámai hosszabbítás után jutottak tovább a Chelsea ellen, de több fontos hiányzójuk lesz szerdán: Zlatan Ibrahimovic, Marko Verratti és Serge Aurier eltiltás, David Luiz és Thiago Motta pedig sérülés miatt nem áll rendelkezésre. Közülük talán a svéd zsenijét pótolják legnehezebben: a legutóbbi 5 meccsen szerzett 16 gólból 10-et ő lőtt ugyanis.

A két csapat a csoportkörben is találkozott (1-1 győzelem), két éve a negyeddöntőben pedig a Barcelona jutott tovább két döntetlennel, de a mostani csapatuk sokkal erősebb. Ráadásul a PSG három gólját, amit a csoportkörben lőttek a Barcelona ellen, a mostani hiányzók, David Luiz, Verratti és az első meccset akkor is kihagyó Ibrahimovic szerezték.

A két szerdai BL-negyeddöntő 20.45-kor kezdődik, az Indexen élőben követheti őket.

Rovatok