Index Vakbarát Hírportál

Higuaín kezezős gólja csak az első sokk volt a Wolfsburgnak

2015. április 16., csütörtök 23:04

Utána még hármat rúgott a Napoli az Európa Liga-negyeddöntőben. A Sevilla fordított a Zenit ellen. A Dinamo Kijev pedig ikszelt a Fiorentinával.

Úgy tűnt, hogy nem vár könnyű meccs az olasz Napolira a német Wolfsburg vendégeként, de Gonzalo Higuaín már a 15. percben gondoskodott arról, hogy ne legyen olyan nagy izgalom.

Igaz, a gólszerzéshez a karját is használta. Egy beívelés után úgy vette le a labdát, hogy közben valószínűleg a felkarjával is segített, majd belőtte a labdát, a hazaiak kapusa csak beleérni tudott. 

A hét perccel később szerzett Napoli-gólban viszont már semmi kifogásolnivaló nem volt. Higuaín remekül ugratta ki a leshatáron Hamsikot, aki első érintésből bevágta a labdát. Az assziszt és a befejezés is szép volt.

De a teljes összeomlás a 63. percben következett be a hazaiaknál. A wolfsburgiak saját tizenhatosuk előtt eladták a labdát, a Napoli gyorsan kihasználta a lehetőséget, a harmadik gólt is Hamsik lőtte, ezzel nagyjából el is döntötte a párharcot. Megérdemelten, mert Rafa Benitez csapata végig sokkal jobban játszott. 

Hogy még rosszabb legyen a Bundesligában második Wolfsburgnak, a 76. percben a csereként beállt Gabbiadini is gólt szerzett egy fejessel, már 4-0-ra mentek az olaszok. A végén legalább a becsületgólt megszerezte a Wolfsburg, Bendtner volt eredményes. Benitez születsnapján 4-1-re nyert a Napoli, amely ezzel valószínűleg az elődöntős helyét is biztosította.

A címvédő spanyol Sevilla a Zenitet fogadta, de ott is a vendégek szerezték a meccs első gólját, Rjazancev egy kapusról kipattanó labdát vágott be közelről a 28. percben. A hazaiak csak a hajrában jöttek vissza a meccsbe Bacca góljával, és a 88. percben Denis Suarez a győzelmet érő gólt is megszerezte, látványos találat volt. A Sevilla 2-1-re nyert. 

A Dinamo Kijev a Fiorentinával játszott, a meccsen sokáig egy gól volt, Jeremain Lens szerezte a 36. percben, erős lövése felpattant az egyik vendégvédőn, így vágódott a labda a léc alá. De a Fiorentina Babacar révén egyenlített a 92.-ben, így lett a vége 1-1. 

Az FC Bruges és az ukrán Dnyipro meccse 0-0-lal ért véget Belgiumban. Mivel egyik ukrán csapat sincs elveszett helyzetben, és a Zenit is továbbjuthat még, ha így lesz, akkor az UEFA-nak megint gondoskodnia kell majd arról, hogy ne kerülhessen össze egy orosz és egy ukrán csapat. A visszavágókat jövő héten rendezik. 

Európa Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

VfL Wolfsburg (német)-Napoli (olasz) 1-4 (0-2)

----------------------------------------------

gól: Bendtner (80.), illetve Higuain (15.), Hamsik (23., 64.), Gabbiadini (77.)

Sevilla (spanyol)-Zenit (orosz) 2-1 (0-1)

-----------------------------------------

gól: Bacca (73.), Suarez (88.), illetve Rizancev (29.)

FC Bruges (belga)-Dnyipro (ukrán) 0-0

-------------------------------------

Dinamo Kijev (ukrán)-Fiorentina (olasz) 1-1 (1-0)

-------------------------------------------------

gól: Lens (36.), illetve Babacar (92.)

Rovatok