Index Vakbarát Hírportál

Guardiola megmagyarázta a gúnyos tapsot

2015. április 17., péntek 13:10

A Bayern München vezetőedzője, Pep Guardiola rendkívüli sajtótájékoztatót tartott pénteken. A Hoffenheim elleni szombati, idegenbeli meccs nem indokolta volna, de a komplett orvosi stáb váratlan felmondása már sokkal inkább.

Illetve az is, hogy keddig négy extrém nehéz nap vár a bajorokra, akik a BL-ben 3-1-es vereségről indulnak a Porto elleni visszavágóra.

A legérdekesebb részlet természetesen az volt, amikor felvetették neki a gúnyos tapsot, amikor a Leverkusen elleni kupameccsen az orvosi stáb felé hajolt a kispadon.

„Csak a személyes csalódottságomat fejeztem így ki. Benatiára nagy szükségünk lett volna. Nem az orvos felelőssége, ha megsérül egy játékos. A sérülés benne van a futballban. Ha másokat meg is visel ennyi sérülés, mi nem panaszkodhatunk, mi a Bayern vagyunk, nekünk így kell kiállnunk” – mondta higgadtan.

Benatia volt Ribery, Robben, Schweinsteiger és Alaba után az ötödik kulcsember, aki rövid idő alatt kiesett, és természetesen ennyi ember hiányát már megsínyli a csapatjáték. (Alaba az osztrákok válogatott meccsén sérült meg.)

Az orvosi stáb ugyanakkor egyértelműen jelezte csütörtök este, hogy Guardiola miatt távozik, mert nem érzi a katalán szakvezető bizalmát. (A Bayern pénteken köszönte meg nekik az eddigi kitartó munkát.)

A szakember ugyanakkor nyomatékosította, hogy ő nem szeretne elmenni Münchenből, maradni akar, a szerződése egyébként is csak jövőre jár le.

„Vállalom a felelősséget a Portóban elszenvedett vereségért, ugyanígy vállaltam, amikor a Real Madridtól kaptunk ki a tavalyi sorozatban. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen már tíz perc alatt két gólt kaptunk és kikaptunk. A játékosoknak minden segítséget meg kell most adnunk, mert még három sorozatban versenyben vagyunk. A játékosok az én hőseim, örülök neki, hogy az edzőjük lehetek” – jelentette ki.

Megemlítette, hogy Riberyről le kell mondania, Schweinsteiger már edz, talán bevethető lesz kedden. Xabi Alonso és Götze pedig egészséges, még ha olyan információk is voltak, hogy egyikük sem játszhat a hétvégén.

Rovatok