Index Vakbarát Hírportál

Jézus, Mózes vagy Mandela a FIFA elnöke?

2015. április 17., péntek 11:27

Májusban rendezik a FIFA-elnökválasztást, ahol a nemzetközi futballszervezetet 1998 óta irányító Sepp Blatternek több kihívója is lesz, úgyhogy a CONCACAF-zóna éves kongresszusa óriási Blatter-puncsolás jegyében ment le csütörtök este. 

Az abszurd gyűlésen

A FIFA-t, és leginkább Blattert sokan támadták a katari vb-t övező korrupcióvád miatt, nagyon valószínű, hogy az óceániai és a Trinidad és Tobagó-i döntéshozókat is megvesztegették korábban, hogy támogassák a 2022-es katari tornát. A Blatter mellett most felszólaló dominikai Osiris Guzmant meg 2011-ben azért függesztették fel a FIFA-nál, mert kiderült, hogy pénzt fogadott el szavazatáért az elnökválasztáson. 

Afrika a harmadik kontinens, ahol a katariak állítólag nagyüzemben vesztegettek. Az óceániai, a karibi és az afrikai szövetség már korábban besorolt Blatter mögé, kijelentették, hogy őt fogják támogatni.

Kihez hasonlítaná Blattert?

  • 314
    Inkább valami diktátorhoz
  • 37
    Jézushoz
  • 32
    Nem tudom
  • 5
    Abraham Lincolnhoz

Indul még az elnökválasztáson a korábbi portugál futballklasszis, Luis Figo, a holland futballszövetséget irányító Michael van Praag és a jordán herceg, Ali Bin Al Husszein. 

Mindegyikük ott volt a CONCACAF-zóna kongresszusán, de egyetlen képviselő sem szólalt fel mellettük. Figo nem hagyta szó nélkül a történteket.

"Ha valaki beszélhet, másokat pedig elhallgattatnak, akkor a demokrácia és a futball veszít. A szavazás egy demokratikus folyamat, ha nem így történik, akkor az nem választás."

A FIFA következő elnökét május 30-án választják meg Nyonban, Svájcban. 

Rovatok