Index Vakbarát Hírportál

Mourinho betonfalán nem tudott átmenni a United

2015. április 18., szombat 20:28

Az angol bajnokságban listavezető Chelsea azzal a Manchester Uniteddal találkozott szombaton, amely az utóbbi időben nagyon elkapta a fonalat, zsinórban hat mérkőzést nyert a Premier League-ben.

Louis Van Gaal csapata most is bekezdett, a negyedik percben már Rooney lőhetett üresen tizennégyről, de egy méterrel tévedett, pedig a manchesteriek kapusa, De Gea már gólt ünnepelt, bent látta a labdát a pálya másik végéből.

 A manchesterieknél volt többet a labda, a Chelsea támadójátéka eleinte hiányzó Diego Costa nélkül nem volt különösebben veszélyes, igazán az első félóra után kezdett el összeállni minden, és a 38. percben meg is lett a vezető gól: Hazard-t indította Oscar sarokkal remekül, a belga befutott az ötös sarkáig, majd a rövidbe lőtt. Az egész azzal indult, hogy Falcaótól megszerezte a labdát Terry a középpályán, be lehetett volna fújni a szabálytalanságot. 

Eden Hazard Goal - Chelsea vs Manchester United

A szünet után is egy elvesztett labdából kerülhetett volna még nagyobb bajba a United: Herrera bután eladta, Drogbát kiugratták, lövése átpattant De Geán, a hosszún Hazard csak a kapufára tudta kotorni a labdát. Egészen a 60. percet kellett várni a United első igazi kapura lövésére, McNair erős lapos bombája kijött Courtois-ról. 

A vendégcsapat nyomott, de nem ért vele semmit, úgyhogy Van Gaal a 70. percben belenyúlt a meccsbe, beküldte Januzajt és Di Maríát, Mata és Young jött le. Falcao kapufáig jutott, a hátralévő időben hiába próbált meg mindent a United, de nem sikerült áttörni a Chelsea tökéletes védekezését.

Van Gaal csapata hetek után kapott ki először, de már köze nincs ahhoz a csapathoz, ami az idény elején szenvedett, míg a Chelsea a tavasz egyik legfontosabb meccsét nyerte meg, és egyre közelebb a bajnoki címhez.

Chelsea-Manchester United 1-0 

Rovatok