Index Vakbarát Hírportál

És akkor Szalai beáll a Bayern München ellen

2015. április 18., szombat 17:48 | aznap frissítve

A német futballbajnokság 29. fordulójában a listavezető Bayern München a Hoffenheimhez látogatott és 2-0-ra nyert. Hétköznap a Bajnokok Ligájában gyengén teljesítő bajorok háza táján rendkívül feszült mindenki, kiderült, Pep Guardiola minden botlást az orvosi stáb nyakába varr, amiért csütörtökön a Bayern teljes orvosi stábja felmondott, pénteken Guardiolának sajtótájékoztatón kellett tisztáznia, hogy valójában magát tartja felelősnek a sikerek elmaradása miatt.

És akkor következett egy olyan meccs a Bundesliga 7. ellen, amivel a gondokat egy időre feledtetni lehetett volna, de ez a 2-0- nem az a meccs volt.

Az első félidőben Lewandowski gólpassza után Rode szerzett vezetést, és noha a Bayernnek voltak nagy helyzetei, de távol állt attól, hogy a két csapat közötti különbségnek megfelelő eredmény szülessen.

A meccs 69. percében beállt a magyar válogatott Szalai Ádám, aki csapatában csak a 3. csatárnak számít, és csak három meccset játszott végig az idén, 4 gólos, de most vele a Hoffenheimnek a támadójátéka is megélénkült. Szalai egyszer a kapu elé tudott érkezni, de Badstuber menteni tudott előle, majd a magyar még néhány jó passzt is adott, a végeredményt azonban egy öngóllal Beck állította be a 93. perccben.

Dárdai Pál Herthája ismét döntetlent ért el, 0-0 a Köln ellen, ezzel továbbra is 13. A Bayern 13 ponttal vezeti a bajnokságot, a Hoffenheim a 7.

További eredmények:

Rovatok