Index Vakbarát Hírportál

Nyuszi vagy, Quaresma, a 11-est nem mered külsővel rúgni

2015. április 18., szombat 10:51

2003. szeptemberében láttam először élőben futballozni Ricardo Quaresmát, aki akkoriban, 20 évesen Cristiano Ronaldóval együtt a portugál és a világfutball egyik legnagyobb reménysége volt. Épp leigazolta a Barca a Sportingtól - C-t épp elvitte a ManUnited ugyanonnan -, és a katalán csapattal Szlovákiába érkezett UEFA-kupa-meccsre.

A mérkőzés előtti edzésen nézhettem meg, és ez maradt meg róla akkoriban:

"Megállapítjuk, hogy a húszéves Quaresma szorgalomból maximum kettest érdemel. A hozzáállása finoman szólva sem tökéletes, úgy tűnik, mintha unná az egészet, beadásai rendre pontatlanok. Bár ki tudja, lehet, hogy csak mi várunk sokat a fiatal portugál jobbszélsőtől, hiszen a "Mister"-nek, azaz Rijkaardnak és a másodedző, ex-emtékás Henk ten Caténak sincs semmi gondja vele."

Valójában azonnal lejött, hogy a srácból nem lesz semmi, legalábbis nem ő az új Figo, az biztos. Így is lett, míg Cristiano Ronaldo a világ egyik legjobbjává vált, Quaresma annak a szezonnak a végén már otthon volt, a Portóban.

Ahol újra brillírozott, ezért négy év múlva elvitte az Inter, ahol újra nem csinált semmit, ezért elvitte a Chelsea, ahol szintén nem csinált semmit, így visszaküldték az Interhez. 2010-ben ezzel leesett neki egy BL-győzelem, bár a döntőn keretben sem volt, addig hat meccsen is játszott, úgyhogy kell hogy legyen neki otthon aranyérme.

Aztán a Besiktashoz került, ahol király lett, nagyon jól futballozott, imádták, főleg specialitását, a jobb külsős csavarást. Quaresma ugyanis ballal ritkán ér a labdához. Ő ezt is jobbal oldja meg, mégpedig úgy, hogy a külsője valami egészen elképesztően szenzációs.

Ricardo Quaresma ● Top 7 Trivela (Külsőzős gól)

Szerdán, 31 évesen, a Portóval játszotta élete meccsét a Bayern 3-1-es legyőzésekor, belőtt egy tizenegyest, majd - természetesen jobb külsővel - begurított egy ziccert, amivel már 2-0-ra vezettek. Igazából kicsit csalódás, hogy a büntetőt nem merte külsővel bevállalni, hanem simán belsővel gurította be.

Ricardo Quaresma vs Bayern

Közel kerültek hozzá, hogy kiverjék a világ egyik legjobbnak tartott csapatát, kedden a visszavágón BL-elődöntősök lehetnek.

Az személyesen neki nagyobb siker lenne, mint a 2010-es győzelem az Interrel.

Rovatok