Index Vakbarát Hírportál

Őrült kapushibával FA-kupa-döntős az Arsenal

2015. április 19., vasárnap 10:09

Csak a hosszabbításban sikerült kiharcolnia az Arsenalnak az FA-kupa döntőjébe jutást, pedig a másodosztályú, és ott sem túl jól álló Reading volt az ellenfele az elődöntőben.

A Championshipben jelenleg csak 19. Reading egészen jól tartotta magát, hiszen Alexis Sánchez 39. percben szerzett góljára a második félidő elején Garath McCleary révén válaszolni is tudtak, a hosszabbításra viszont már elfáradtak.

Az ausztrál kapus, Adam Federici mindenképp, mert az ő elképesztő hibájával dőlt el végül a mérkőzés. Az első gól szerzője, Sánchez lőtt, Federici úgy tűnt, hogy simán fogja a lövést és ráfekszik a labdára, de az átcsúszott a hasa alatt, és hiába próbált kétségbeesett mozdulattal hárítani, már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát.

Reading-Arsenal 1-2

Ezzel az Arsenal tavalyhoz hasonlóan ismét döntős. Egy éve a Hull Cityt verték hosszabbításban, idén a vasárnapi Liverpool-Aston Villa-mérkőzés győztese lehet az ellenfelük. Az Arsenal egy esetleges győzelem esetén történelmet írhatna a május 30-i döntőben, hiszen jelenlegi 11 FA-kupa-győzelmével a Manchester Uniteddel együtt a legeredményesebb angliai csapat.

Rovatok