Index Vakbarát Hírportál

Dárdai megvédte góltalan centerét

2015. április 20., hétfő 10:19

A Hertha BSC a szombati bajnokin 0-0-t játszott a Kölnnel hazai pályán. Mindkét csapatnak öt fordulóval a vége előtt 34 pontja van, és hét pontra távolodott el az osztályozót jelentő 16. helytől.

Az elefántcsontparti, korábban a Chelsea-vel BL-győztes Salomon Kalou 539 perce nem lőtt a kapuba. A Bild jelentős részben annak tulajdonítja, hogy veszélytelenek a berlieniek a kapura, mert neki nem megy a játék.

Dárdai Pál ugyanakkor megvédte játékosát, aki komoly mezőnymunkát végzett, és nemcsak azért, mert több mint 10 kilométer futott.

„A bizalmunk töretlen, mert valamennyi mérkőzésen van két olyan megmozdulása, ami csak a világklasszisokra jellemző. Nagyon akar, csak kellene már neki egy gól, és mindenki megnyugodna.”

Amióta Dárdai irányítja a Herthát, vagyis tíz meccsen tíz gólt lőtt csapata. Duplázó azonban még nem akadt. Kalou viszont a lélektanilag igen fontos Augsburg elleni hazai meccset döntötte el, azzal nyertek 1-0-ra az utolsó percekben, és akkor indultak el felfelé.

A Hertha a legutóbbi hét meccsen nem kapott ki, és már több mint 51 ezren voltak a lelátókon a Köln ellen. Majdnem húszezerrel többen mentek ki, mint még februárban, az elfogadható szereplésnek köszönhetően.

A berlini klubra most várnak a legkomolyabb megmérettetések, hiszen a Bayern München vendégei lesznek, majd a Gladbachot fogadják és Dortmundba mennek.

A bajorok pedig szerencsés esetben már a hétvégén bajnokok lehetnek, igaz kedden a Portót 1-3-ról fogadják.

Rovatok